Άνετη και πρώτη

Written by  Σεπ 08, 2015

Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να δωσει στην Εθνική την τρίτη της σερί νίκη στον Β όμιλο του ευρωμπάσκετ με 68-79 απέναντι στη Γεωργία.

Η Εθνική έβγαλε ενέργεια τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση και κατάφερε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση.

Η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε πήγε στο 3-0 και συνεχίζει μόνη πρώτη και αήττητη την ίδια στιγμή που η Γεωργία δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη με τις ελπίδες για πρόκριση να απομακρύνονται.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί η Εθνική να χαλάρωσε και να παρουσίασε σημάδια αμυντικής και επιθετικής ολιγωρίας όμως αυτό δεν ήταν ικανό για να απειληθεί από τη Γεωργία που όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ρίξει τη διάφορα κάτω από τους δέκα πόντους.

Ο Φώτης Κατσικάρης κοουτσάρε σωστά την ομάδα φρεσκάροντας αρκετά συχνά την πεντάδα με συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα, ενώ παράλληλα δοκίμασε διάφορα σχήματα και εν όψει της πολύ δύσκολης συνεχείας.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Νίκ Καλάθη που με 19 πόντους διέλυσε όλα τα αμυντικά πλάνα του τεχνικού επιτελείου της Γεωργίας.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης η τρομερή ευστοχία των διεθνών από τη γραμμή του τρίποντου. Η Εθνική σούταρε με το εξωπραγματικό για τα δικά της αγωνιστικά δεδομένα 58,8%(10/17) με τον Καλάθη να έχει 4/6.

Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 χάρις σε τρίποντο του Αντετοκούνμπο και δίποντο από τον Καλάθη. Η Γεωργία όμως αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 6-0 πήρε προβάδισμα με 3 πόντους(8-5) γεγονός που ανάγκασε τον Φώτη Κατσικάρη να καλέσει ταιμ αουτ προκειμένου να ηρεμήσει τους παίκτες του γιατί έδειχναν να είναι έκτος ρυθμού αγώνα. Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ η Εθνική με ένα σερί 5-0 έδωσε ξανά το προβάδισμα στην «επίσημη αγαπημένη»(8-10), ενώ λίγο αργότερα ο Αντετοκούνμπο έκανε το 8-12 και το ελληνικό σερί 6-0. Η άμυνα της ομάδας ήταν εξαιρετική καθώς σε πέντε λεπτά η Γεωργία είχε κάνει 5 λάθη και αυτό δυσκόλευε παρά πολύ στο να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ζήσης με το πρώτο καλάθι στον αγώνα έκανε το 8-14 με τον Σεγκέλια να μειώνει στο 10-14. Ο Καϊμακόγλου με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα με 7 (10-17 στο 3’). Ο Νίκος Ζήσης ήταν ζεστός και με τον έκτο του πόντο στον αγώνα έκανε το 10-19, ενώ και λίγο αργότερα και πάλι ο αρχηγός με καλάθι έκανε το 10-21. Το επιθετικό κρεσέντο της Εθνικής στο πρώτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον Παπανικολάου να σκοράρει για το 10-23 1 λεπτό πριν το τέλος του  δεκαλέπτου. Ο Σεγκέλια μείωσε για τη Γεωργία σε 12-25 ,ενώ ο Μαρκοισβίλι με τρίποντο μείωσε στους 10(15-25) την στιγμή που κοκκίνιζε το ταμπλό για το πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι πολύ ζεστές ο Μαρκοισβίλι με τρίποντο μείωσε σε 18-27 με τον Ζήση να απαντά και με δικό του τρίποντο πήγε ξανά τη διαφορά στο +12(18-30). Το επιθετικό ρεσιτάλ  της Εθνικής από τη γραμμή τουτου τρίποντου συνεχίστηκε με τον Καλάθη να τιμωρεί την άμυνα της Γεωργίας και να ανεβάζει τη διάφορα στο +15(18-33). Το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου ολοκληρώθηκε με τον Πρίντεζη να σκοράρει από το τρίποντο και να αυξάνει το προβάδισμα της Εθνικής στο +18(18-36).  Η Εθνική ήταν ασταμάτητη έξω από τα 6,75 και ο Καλάθης με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 18-39 στο 18’ της αναμέτρησης. Ο Πατσούλια σκόραρε μετά από ώρα για την Γεωργία για το 20-39. Ο Αντετοκούνμπο σκόραρε αμέσως μετά και πήγε ξανά το σκορ στο +21(20-41). Στο τελευταίο δίλεπτο το επιθετικό ρεσιτάλ από τη γραμμή του τρίποντου συνεχίστηκε, πρώτα ο Καλάθης έκανε το 22-47 και στην τελευταία «γαλανόλευκη» επίθεση ο Αντετοκούνμπο έστειλε τη διαφορά στο +28(22-50) που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Η Εθνική μπήκε μουδιασμένα στο τρίτο δεκάλεπτο γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στη Γεωργία να μειώσει σε 30-51 κάτι που ανάγκασε τον Κατσικάρη να καλέσει ταιμ-αουτ. Η Εθνική αντέδρασε και πήγε και πάλι το σκορ στο +20(34-54). Η αμυντική ολιγωρία της Εθνικής συνεχίστηκε κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στη Γεωργία να κατεβάσει τη διαφορά στους 12(45-57). Ένα μικρό Ελληνικό σερί 4-0 ήταν και η αιτία για το τελικό 45-61 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Γεωργία μείωσε στους 11 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου(50-61) με τον Καϊμακόγλου να γραφεί με τρίποντο το 50-64.Ο Αντετοκούνμπο στην αμέσως επόμενη «γαλανόλευκη» επίθεση με κάρφωμα έκανε το 51-66 βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.  Στο 35 το σκορ ήταν 55-70 υπέρ της Εθνικής με τη Γεωργία να προσπαθεί να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Ο Κουφός με γκολ-φάουλ πήγε και πάλι τη διάφορα στους 16(57-73). Στα τελευταία λεπτά η Γεωργία μείωσε μέχρι και στους 11 πόντους(65-76) και συνέχιζε να πιέζει την Εθνική μήπως και αλλάξει  τη ροη του αγώνα και κλέψει την νίκη αλλά το τελικό 68-79 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.