Ωραίοι και αήττητοι

Written by  Σεπ 11, 2015

Το γεγονός ότι η πρώτη θέση του Γ ομίλου είχε κριθεί επέτρεψε στην Εθνική Ελλάδας να παρουσιαστεί πολύ χαλαρή απέναντι στην Ολλανδία στον τελευταίο αγώνα του ομίλου. Η Ελλάδα επικράτησε με 68-65 των «Οράνιε» έκανε το 5/5 και φεύγει από το Ζάγκρεμπ με τις καλύτερες αναμνήσεις και με παράσημο το 5-0 στην πρώτη φάση του τουρνουά.

 

Το ματς ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Φώτη Κατσικάρη να ξεκουράσει τους βασικούς αλλά και να δωσει  λεπτά συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Μάντζαρης, αλλά και ο Παπανικολάου που δεν είχαν πατήσει πολύ παρκέ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η Ολλανδία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Εθνική έδειχνε τόσο χαλαρή και να πάρει την νίκη που θα σήμαινε ταυτόχρονα και την πρόκριση στη φάση των «16». Τελικά όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη και το μόνο που κέρδισαν ήταν το χειροκρότημα και η αναγνώριση από τον μπασκετικό κόσμο του Ζάγκρεμπ.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν το εύθραυστο 64-62 μετατράπηκε χάρη σε δυο διαδοχικά καλαθιά από Σλούκα και Αντετοκούνμπο σε 68-62 πριν γραφτεί το τελικό 68-65.

Η Εθνική σούταρε και πάλι με καλά ποσοστά τόσο στα τρίποντα όσο και στα δίποντα ενώ όπως δείχνουν τα τελευταία ματς σε «Αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας εξελίσσεται η γραμμή των βολών καθώς οι 11/17 βολές είναι στατιστικό στοιχείο που πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια του τουρνουά.

 Η «επίσημη αγαπημένη» προκρίθηκε στη φάση των 16 οπού θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι ενώ στο βάθος την περιμένει η Ισπανία στους «8» και αν όλα πάνε καλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία στους «4».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:17-19, 34-31, 52-46, 68-65.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης):Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 5, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βαν Χέλφτερεν):Φράνκε 3, Γουίλιαμς 4, Ντε Γιονγκ Γ 12, Κλουφ 2, Χεράζι, Ντε Πάχτερ 6, Άκερμπουμ 8, Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν 5, Σμόλντερς 11, Νορέλ 3, Σλάχτερ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.