Και στους 8 προκριθήκαμε….

Written by  Σεπ 12, 2015

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρονιά προκειμένου η Εθνική ομάδα να προκριθεί σε νοκ αουτ αγώνα. Η «επίσημη αγαπημένη» με εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά διέλυσε  με 75-54 το Βέλγιο και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8» .

 

Η Εθνική κατάφερε και μετέτρεψε το ντέρμπυ του πρώτου ημιχρόνου σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο δεύτερο, που βάζει υποθήκη ακόμα και για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πολύ κάλο ποσοστό που είχαν  στα σουτ των τριών πόντων και ενώ στην αρχή τα κατάφεραν και χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από τον Λοτζέσκι και τον Βαν Ρόσομ ήταν μέσα στο παιχνίδι και διεκδικούσαν την νίκη. Αυτό μέχρι να βρει τα πατήματα της η Ελληνική περιφερική άμυνα που όταν» ρόλαρε» δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλόδοξους πλην όμως απείρους Βέλγους.

Τα πάντα κρίθηκαν στην τρίτη περίοδο όταν η Εθνική άρχισε σταδιακά να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό να βγάζει ενεργεία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με +10(51-51) βάζοντας και τις βάσεις για την επικράτηση. Από εκείνο το σημείο και μετά η διάφορα ολοένα και αυξανόταν με γεωμετρική σχεδόν πρόοδο φτάνοντας στο +15 (57-42) με το οποίο τελείωσε η περίοδος.

Στην τετάρτη και τελευταία περίοδο το Βέλγιο είχε ρίξει λεύκη πετσέτα καθώς δεν μπορούσε να ακολουθησει το ξέφρενο ρυθμό των Ελλήνων με την «επίσημη αγαπημένη» να σκοράρει συνεχώς και να αυξάνει τη διαφορά.  η εξέλιξη του αγώνα έδωσε ευκαιρία στον Φώτη Κατσικάρη να ρίξει στο παρκέ παίκτες όπως ο Μάντζαρης αλλά και ο Περπέρογλου που δεν είχαν πατήσει πολύ παρκέ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η Εθνική κέρδισε γιατί ήταν πιο ομαδική πήρε περισσότερα ριμπάουντ και όταν έλεγξε το ρυθμό δεν μπόρεσαν οι Βέλγοι να την ανακόψουν.

Στα θετικά του αγώνα το γεγονός ότι μπόρεσε ο Φώτης Κατσικάρης να κάνει ροτέισον και να ξεκουράσει αρκετά βασικά στελέχη εν όψει της πολύ δύσκολης συνεχείας καθώς στους «8» την Εθνική θα την περιμένει μάλλον η Ισπανία σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον της ομάδας στη συνέχεια του τουρνουά αλλά και την παρουσία της στα γήπεδα του Ρίο στους Ολυμπιακούς του 2016.

Μεγάλη εμφάνιση από την αεροπορία της ομάδας με τον Μπουρούση να έχει 14 πόντους και τον Κουφό 13 ενώ πολύ καλή παρουσία και από τον Πρίντεζη με 10 αλλά και από τον Αντετοκούνμπο με 10.  Από το Βέλγιο ξεχώρισε ο Ζιλέ με 14 ενώ ο Μάτ Λοτζέσκι είχε 10 πόντους.

Δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10

Βέλγιο (Κάστεελς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13, Ερβέλ 2, Μουεμά, Ταμπού 6, Σερόν, Μουκούμπου, Ζιλέτ 14, Ντε Ζέου, Τουμπά 2, Σαλουμού 5, Λοτζέσκι 10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.