Ζήσης: «Όλοι έχουμε ευθύνες»

Written by  Σεπ 17, 2013

Από τους πρώτους που δεν κρύφτηκαν μετά την αποτυχία στη Σλοβενία ήταν ο Νίκος Ζήσης. Ο γκαρντ της Ούνικς Καζάν, ο οποίος πραγματοποίησε ένα συγκινητικό τουρνουά, από όλες τις απόψεις από τα πρώτα λεπτά κιόλας ανέλαβε τις ευθύνες μέσω twitter, ενώ και στην πρώτη του συνέντευξη δεν δίστασε να αναγνωρίσει πως η Εθνική απέτυχε παταγωδώς.

 

«Πονάει πολύ για σήμερα, είμαι περήφανος που παίζω και φοράω αυτή τη φανέλα. Όλοι έχουμε ευθύνες αλλά αυτή η ομάδα θα ξαναπάει μπροστά», ήταν το μήνυμα του Νικόλα. Η στενοχώρια και η πίκρα ήταν εμφανής και αυτό δεν το έκρυψε ούτε και αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

«Όσον αφορά σε εμάς τους παίκτες, έφτασε πλέον η ώρα της αυτοκριτικής! Ξέρουμε ότι αποτύχαμε γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...», δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ και πρόσθεσε πως «ίσως, να είναι η στιγμή να αλλάξει κάτι στην Εθνική ομάδα. Όταν με το τέτοιο ρόστερ, κάνουμε δεύτερη σερί τρανταχτή αποτυχία, κακά τα ψέματα, πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το αλλάξουμε».

Σε κάθε του φράση ήταν έκδηλη η επιθυμία να μην αναζητήσει δικαιολογίες, ενώ, όπως και οι περισσότεροι διεθνείς, επεσήμανε πως, ίσως ήρθε η ώρα για δραστικές αλλαγές στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.

«Πολλά μπορούμε να πούμε... Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η αποτυχία μας στενοχωρεί πολύ και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όποιες πιθανές αποφάσεις ληφθούν, για τυχόν αλλαγές! Νομίζω ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας και ο προπονητής, είναι αρμόδιοι για να κάνουν τον απολογισμό και να πάρουν τις αποφάσεις», σημείωσε, ενώ δεν έκρυψε και το προσωπικό του δέσιμο με αυτή την ομάδα.

«Εγώ προσωπικά, ίσως γιατί παίζω εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, την πονάω πολύ την Εθνική ομάδα και τη φανέλα που φοράω και σήμερα έπαιξα για τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που μας βλέπει στην τηλεόραση και τον στενοχωρήσαμε».

* Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013 (photo by Elio Castoria)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.