Μεγάλη εμφάνιση στη Βουλγαρία και 2/2 για την Εθνική Γυναικών

Written by  Νοε 25, 2015

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών πραγματοποίησε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και με την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αυτή τη φορά εκτός έδρας επί της Βουλγαρίας με 40-74 έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

 

Οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας ήταν αποφασισμένες να παίξουν δυνατά και να μην αφήσουν τις αντιπάλους τους να διεκδικήσουν την έκπληξη και το κατάφεραν από το πρώτο λεπτό όταν και άρχισαν να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη.

Πάθος, σωστή οργάνωση, καθαρό μυαλό και απόλυτος έλεγχος του ρυθμού ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Ελλάδα στην εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη και πλέον όλοι στο εθνικό συγκρότημα έχουν τον χρόνο να επικεντρωθούν στην πολύ δύσκολη αναμέτρηση στις 20 Φεβρουαρίου με τη Ρωσία, η οποία είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και, καθοδηγούμενη από την Στέλλα Καλτσίδου που και πάλι ήταν «ζεστή», πήρε από νωρίς τη διαφορά (8-19 στο 9’) και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η Εθνική προηγήθηκε 11-19 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στη δεύτερη περίοδο εκτόξευσαν την διαφορά σε 21-42, βάζοντας τη βάση για μια μεγάλη νίκη.

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά είχαν βρει το ρυθμό τους και με τις Εβίνα Μάλτση και Ζωή Δημητράκου να έχουν επίσης βρει ρυθμό, ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο 31-57 και πλέον είχαν να σκεφτούν την τελική έκταση της νίκης.

Το τελικό 40-74 πιστοποίησε τόσο την ανωτερότητα, όσο και την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκονται οι ελληνίδες παίκτριες και άφησε μεγάλες προσδοκίες για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια με στόχο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Η Εβίνα Μάλτση επέστρεψε για τα καλά, σημειώνοντας 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ η Στέλλα Καλτσίδου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double-doubleμε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ζωή Δημητράκου με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και Κατερίνα Σωτηρίου με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Όλα τα κορίτσια της Εθνικής, όμως, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η Ελλάδα να πάρει τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 21-42, 31-57, 40-74

Βουλγαρία: Ιβάνοβα 2, Κόστοβα Ζ. 6, Ζιατάνοβα 4, Τόμοβα 6, Ντιμίτροβα Ρ. 1, Ντιμίτροβα ρ. 11, Κόστοβα Τζ., Πέτεβα 2, Μίτεβα, Σαρενκάποβα 3, Στοϊτσεβα, Κουίν 5

Ελλάδα: Σταυρίδου, Νικολοπούλου, Δημητράκου 12, Χατζηνικολάου, Χαλιβερά, Μάλτση 21, Λύμουρα 2, Σωτηρίου 8, Κοσμά 7, Σκιαδοπούλου 3, Σπυριδοπούλου 5, Καλτσίδου 16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.