Κεραμιδάς: «Πικρή ήττα, αλλά ζωντανές οι ελπίδες πρόκρισης»

Written by  Φεβ 22, 2016

Παρά τη στενοχώρια για τον τρόπο που ήρθε η ήττα από τη Ρωσία, ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την προσπάθεια των κοριτσιών της ομάδας και δηλώνει αισιόδοξος ότι το πάθος τους για διάκριση θα τις οδηγήσει στο να πετύχουν το στόχο τους.

Σε δηλώσεις του στο agapotobasket.gr ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξήγησε τους λόγους της ήττας από μια μπασκετική υπερδύναμη, όπως η Ρωσία, μίλησε για την ποιότητα και το πάθος που δείχνουν οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και επεσήμανε πως οι ελπίδες δεν χάθηκαν ακόμα, αρκεί η ελληνική ομάδα να μείνει ενωμένη και προσηλωμένη στον στόχο της.

Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τη Ρωσία ήταν ένα «σκληρό» αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έιχε την ευκαιρία, αλλά στο τέλος, τι συνέβη και έχασε ένα δικό της παιχνίδι;

Η Ρωσία είναι υπερδύναμη. Η ζώνη που περιόρισε τα ατού της και με την οποία καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να περάσουμε μπροστά, κάποια στιγμή «έσπασε». Φάγαμε τα τρίποντα που είχαμε καταφέρει να ελέγξουμε μέχρι εκείνο το σημείο.

Η Ρωσία ξεκίνησε με 0/7 τρίποντα. Η ομάδα μας είχε καταφέρει να την περιορίσει.

Εκεί δε μπορέσαμε να βρούμε απαντήσεις, χτύπησε και η Μάλτση σε πολύ κρίσιμο σημείο που ήταν πολύ «ζεστή». Η Ρωσία είναι υπερδύναμη. Σε παλαιότερες εποχές δεν θα διανοουμασταν ποτέ ότι θα πηγαίναμε το ματς εκεί. Παραλίγο να κερδίσουμε και στενοχωριόμαστε που χάσαμε.

Ακούσαμε την Εβίνα Μάλτση σε δηλώσεις της να επαναλαμβάνει τη λέξη «κρίμα» πολλές φορές, εσάς σας ακούμε να μιλάτε για μια υπερδύναμη που αντιμετωπίσαμε... Για να φτάνει η Ελλάδα να κοιτάει στα μάτια μια τέτοια δύναμη, τι σημαίνει για το επίπεδο της ομάδας μας;

Οι κοπέλες είναι εκπληκτικές. Έχουν φοβερή ψυχή, θέληση, συγκέντρωση. Έχουν πλέον εμπειρίες σε πρωταθλήματα και στην Ευρώπη. Οι περισσότερες Ρωσίδες παίζουν Ευρωλίγκα, κάποιες παίζουν στο NBA. Είναι υψηλού επιπέδου. Ομως, η ομάδα που έχουμε είναι εκπληκτική. Αν δει κάποιος τον τρόπο που γυμνάζονται, που ζητούν να μάθουν πληροφορίες για τον αντίπαλο και τον τρόπο που προετοιμάζονται είναι εκπληκτικός. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τις βοηθήσω να πετύχουν αυτό που θέλουν. Η πρόκριση στα τελικά ειναι γι’ αυτές αυτοσκοπός και το αξίζουν.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που χρειάζεται για να κάνουμε το βήμα παραπάνω; Τι λείπει τελικά από αυτή την ομάδα;

Θα φανεί αστείο, αλλά μας λείπει μια ψηλή. Όλα τα άλλα σε αυτή την ομάδα τα έχουμε.

Τώρα μένει ένα παιχνίδι με την Ελβετία. Τι θα τους πείτε γι’ αυτο το ματς.

Τους είπα ήδη. Φεύγουμε με την πικρή γεύση της ήττας από τη Ρωσία, αλλά κρατάμε τις ελπίδες πρόκρισης ζωντανές. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε. Ο αγώνας στην Ελβετία, αν η ομάδα τους βγει τέταρτη δεν θα μετρήσουν καν, όμως, εκείνο που θα μετρήσει είναι η νίκη και οι βαθμοί που θα έχουμε συγκεντρώσει. Άρα χρειαζόμαστε τη νίκη έστω και με ένα πόντο και αυτό πρέπει να κάνουμε. Να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν κερδίσουμε την Ελβετία μετά από τέσσερα παιχνίδια θα έχουμε κάνει μια ήττα με ένα πόντο. Που σημαίνει ότι μια ακόμα νίκη και προκριθήκαμε.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε όταν ηρέμησαν οι σφιγμοί για να το ξεχάσουν.

Την ήττα. Τίποτα άλλο. Ότι χάσαμε έτσι, πρέπει να το ξεπεράσουμε. Την επόμενη φορά που θα τις συναντήσουμε, εύχομαι στα τελικά -γιατί θα τις παίξουμε στη Ρωσία, αλλά εκείνο το παιχνίδι δεν ξέρουμε κατά πόσο θα το χρειαζόμαστε κι εμείς κι αυτοί - όταν παίξουμε στα τελικά, θα είμαστε εμείς οι νικητές. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.