Φιλικά με Τουρκία και Σερβία για την Εθνική

Written by  Μαρ 10, 2016

Για να βρεθεί στα γήπεδα του Ρίο ντε Τζανέιρο και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών καλείτε ως γνωστόν να περάσει από την διαδικασία του προ Ολυμπιακού τουρνουά.


Ο στόχος είναι ένας, η πρόκριση και αυτή περνάει από το Τορίνο (4-9 Ιουλίου με αντιπάλους Μεξικό, Ιράν, Τυνησία, Κροατία, Ιταλία). Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τρεις αγώνες προετοιμασίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 23 Ιουνίου με αντίπαλο την Τουρκία, ο δεύτερος στην Κωνσταντινούπολη στις 26 Ιουνίου πάλι με αντίπαλο την Τουρκία, ενώ ο τρίτος ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα θα γίνει στο Βελιγράδι στις 28 Ιουνίου.

Οι αγώνες προετοιμασίας:
23/6 Ελλάδα-Τουρκία
26/6 Τουρκία-Ελλάδα
28/6 Σερβία-Ελλάδα

Στο μεταξύ την Παρασκευή (11/3, 16:00) θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της FIBA, στη Γενεύη η κλήρωση των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Το παρόν θα δώσουν από Ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Άρης Ζώης, πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe.

Η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Κίνα, η Λιθουανία, η Νιγηρία, η Ισπανία και η Βενεζουέλα είναι οι εννέα ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών στη Βραζιλία ενώ το εισιτήριο για το Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών έχουν εξασφαλίσει η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Σενεγάλη και η Σερβία. Αργεντινή, Λευκορωσία, Καμερούν, Κίνα, Κούβα, Γαλλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Ισπανία, Τουρκία και Βενεζουέλα θα διεκδικήσουν τις πέντε τελευταίες θέσεις που οδηγούν στο Ρίο μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Ναντ της Γαλλίας από 13 ως 19 Ιουνίου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.