Νιάτα, φρεσκάδα και ταχύτητα για την ανανεωμένη Εθνική

Written by  Ιουν 23, 2016

Θετικές εντυπώσεις άφησε η ανανεωμένη Εθνική Ομάδας στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για το προ-ολυμπιακό τουρνουά –και μοναδικό επί ελληνικού εδάφους- καθώς επικράτησε εύκολα της  Τουρκίας με 78-52 και φανέρωσε πολλά στοιχεία από την καινούρια φιλοσοφία της.

Με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της η «επίσημη αγαπημένη» ικανοποίησε τους περίπου 4.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά και τον προπονητή της, Φώτη Κατσικάρη, που είδε το νέο δόγμα της να αποτυπώνεται στο παρκέ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ελληνική ομάδα βασίστηκε στο αδάμαστο ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο που έδειξε έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη της ομάδας, στην επιθετική δεινότητα του Κώστα Κουφού, την εμπειρία των Μπουρούση, Καλάθη και Μάντζαρη, αλλά και στην καινούρια πνοή που έφερε η νέα φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ με τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Θανάση Αντετοκούνμπο που απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την βαριά «κληρονομιά» των προκατόχων τους.

Η εικόνα που παρουσίασε η ελληνική ομάδα ήταν άκρως ενθαρρυντική και οι ευχάριστοι προβληματισμοί για τον Φώτη Κατσικάρη είναι πολλοί, καθώς ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην αποστολή ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν ο Κώστας Σλούκας θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να μπει κι αυτός στην ομάδα.

Στα αρνητικά τα συνολικά 37 λάθη της ομάδας που είναι μεν λογικά για πρώτη παρουσία με την καινούρια της σύνθεση, αλλά αποτελούν τρομακτικά υψηλό αριθμό, μόλις λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ελεύθερο ρόλο να ψάχνει τον Κώστα Κουφό, ο οποίος δεν δυσκολευόταν να τελειώνει τις φάσεις και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της να πιέσει και να τρέξει στον αιφνιδιασμό, δείγμα της νέας της φιλοσοφίας.

Η Ελλάδα προηγήθηκε γρήγορα με 13-3 και το δεκάλεπτο έληξε με την Ελλάδα να προηγείται με 18-13 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει ήδη 10 πόντους και να έχει χαρίσει πλούσιο θέαμα ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους.

Τα πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της δεν άλλαξαν τη φιλοσοφία και το αγωνιστικό πλάνο της Εθνικής Ομάδας που συνέχισε να πιέζει και να τρέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με τον άσσο των MilwaukeeBucksνα έχει τον πρώτο λόγο στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Οι Έλληνες διεθνείς έτρεξαν, πίεσαν, διεκδίκησαν μπάλες, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση με 78-52 που μπορεί να μην σημαίνει τίποτα ως αποτέλεσμα, ωστόσο, αφήνει καλές εντυπώσεις για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας μας.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Κώστας Κουφός με 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε μεγάλο παιχνίδι με 15 πόντους 6 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά και μερικές από τις πιο θεαματικές φάσεις της αναμέτρησης.

Από την Τουρκία, ο Σινάν Ερντέν είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Κυριακή, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη, με το ζητούμενο να είναι πρωτίστως η συνοχή της Εθνικής και σιγά σιγά η αφομοίωση συστημάτων και της νέας φιλοσοφίας, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι το κρίσιμο τουρνουά που θα κρίνει τη συμμετοχή της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 15, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Αντετεκούνμπο Γ. 13, Κουφός 17, Αντετοκούνμπο Θ. 4

Τουρκία (Αταμάν): Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Οσμάν 12, Χερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3, Σαβάς 2, Γκεγίκ 3, Ντίξον 5, Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπαχί

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.