Ραντεβού στην Τσεχία

Written by  Νοε 23, 2016

Μετά από αναμονή μερικών ωρών η Εθνική ομάδα επιβεβαίωσε και με τη βούλα την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά τη σχετική ανακοίνωση της Fiba. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν μέσα στις έξι καλύτερες δεύτερες που προκρίνονταν και έτσι θα βρεθεί 16-27 Ιουνίου στα γήπεδα της Τσεχίας στην όγδοη συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση για την Ευρώπη μαζί με τις Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία, Ουκρανία, Τουρκία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβακία. 
 
Η Ελλάδα μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων με τους τέταρτους των ομίλων έχοντας 2-2 (νίκες-ήττες) ήταν τελικά η δεύτερη καλύτερη δεύτερη έχοντας + 47 μένοντας πίσω μόνο από τη Λετονία που είχε 3-1 και περισσότερους βαθμούς ενώ την ακολούθησαν Σερβία (+46), Σλοβακία (+43), Μαυροβούνιο (+18) και Λευκορωσία (+7). Εκτός έμειναν Ισραήλ (-8), Σουηδία (-12) που είχαν και αυτές 2-2 στα αποτελέσματα και η Κροατία με 1-3. 
 
Στις 9 Δεκεμβρίου στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα θα μάθει τους αντιπάλους της και έτσι θα μπορούν να τεθούν και οι πρώτοι στόχοι. 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.