Οι τέσσερις τελευταίες MVP θα αγωνιστούν στην Τσεχία

Written by  Ιουν 07, 2017

Για ακόμα μια φορά η FIBA μνημονεύει την Εβίνα Μάλτση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι MVP των τελευταίων τεσσάρων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα βρεθούν στα γήπεδα της Τσεχίας και ανάμεσα τους είναι και η αρχηγός της Εθνικής ομάδας.



Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Χωρίς να θέλουμε να δελεάσουμε τη μοίρα, πρόκειται να συμβεί κάτι ξεχωριστό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 καθώς οι τέσσερις τελευταίες διαδοχικές MVP της διοργάνωσης (του 2009, του 2011, του 2013 και του 2015) είναι έτοιμες να βρεθούν στα παρκέ εξακολουθώντας να έχουν ρόλους-κλειδιά στις ομάδες τους.

Εβίνα Μάλτση Ελλάδα (Ρίγα 2009)

Στην Πράγα στα 38 της χρόνια θέλει να "υπογράψει" μια αστρική καριέρα περνώντας τη φλόγα σε μια νέα γενιά Ελληνικών αστεριών.  Η φρουρός της Ελληνικής ομάδας στέφτηκε MVP το 2009 στη Λετονία και είναι ένας μύθος για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, έχοντας επίσης παίξει στο WNBA νωρίτερα στην επιφανή καριέρα της. Είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στην προηγούμενη διοργάνωση πριν από δύο χρόνια, αλλά ένα σοβαρός τραυματισμός την σταμάτησε.

Τώρα είναι έτοιμη για την έβδομη παρουσία της σε τελική φάση. Η επιθετική της δύναμη σε συνδυασμό με τις δημιουργικές της δεξιότητες και την εκτεταμένη τεχνογνωσία της είναι τα χαρακτηριστικά από τα οποία θα επωφεληθεί η Ελλάδα. Η απόδοση της στα προκριματικά έδειξε πόσο σημαντική θα είναι ενώ πρόσφατα πέτυχε 30 πόντους σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία.

Η Μάλτση παίζει πάντα σαν να είναι η τελευταία φορά που θα είναι στο παρκέ και είναι επίσης γνωστό ότι ζει και τη ζωή της ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, απολαμβάνοντας όχι μόνο την κάθε μέρα, αλλά το κάθε λεπτό, κάνοντας την κάθε μέρα μια μοναδική εμπειρία. Και πρέπει να αγαπάς αυτή τη στάση!

Οι άλλες τρεις αθλήτριες που βρίσκονται στο ίδιο αφιέρωμα είναι οι Elena Kirillova από τη Ρωσία (Lodz 2011), η Sancho Lyttle από την Ισπανία (Orchies 2013) και η Ana Dabovic από τη Σερβία που θα είναι και αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη φάση των ομίλων και μάλιστα στην πρεμιέρα (Budapest 2015).

Πηγή: FIBA


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.