Νίκη μπροστά στο κοινό της για την Εθνική

Written by  Ιουν 07, 2017

Διατηρώντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η Ελλάδα επικράτησε της Λευκορωσίας με σκορ 65-58 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά προετοιμασίας που φιλοξενείται στην Πάτρα.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε σκορ στον αιφνιδιασμό, περιόρισε τα λάθη σε σχέση με τα τελευταία φιλικά στην Ιταλία, πήρε πόντους και από τις αναπληρωματικές και έχοντας κορυφαία για ακόμα ένα παιχνίδι την Εβίνα Μάλτση πήρε το ροζ φύλο αγώνα. Η αρχηγός της Ελληνικής ομάδας πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ ενώ είχε επίσης 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Την ακολούθησαν η Στέλλα Καλτσίδου με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και οι Σωτηρίου και Σπανού με 8.

Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν μόλις για 30 δευτερόλεπτα όταν άνοιξαν το σκορ στο κλειστό του Απόλλωνα (0-2). Από εκεί και πέρα η Ελλάδα που ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση πέρασε μπροστά με 14-2 ενώ η διαφορά έφτασε και στο συν 13 (19-6) έξι λεπτά από την έναρξη του πρώτου δεκαλέπτου. Κερδίζοντας τις μάχες κάτω από το καλάθι οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά κρατούσαν τα ηνία με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται 22-12. Η ομάδα της Λευκορωσίας στη συνέχεια της αναμέτρησης παρουσιάστηκε βελτιωμένη ωστόσο η Ελληνική ομάδα δεν απόλεσε σε κανένα σημείο το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 34-28. 

Με μεγάλο όπλο την άμυνα αλλά και σωστές αντιδράσεις στα σημεία που οι αντίπαλες πλησίαζαν το σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παρόλες τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα από τον ομοσπονδιακό προπονητή και δείχνοντας τη μαχητικότητα που τη διακρίνει, κάτι που χειροκροτήθηκε από το Πατρινό κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 65-58.  

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε στη διάθεση του τη Λολίτα Λύμουρα ενώ και σήμερα ήταν πολλές οι δοκιμές που έκανε. Εκτός αποστολής για το συγκεκριμένο παιχνίδι έμειναν οι Αφροδίτη Κοσμά και Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου. Αύριο στις 20:30 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία ενώ στις 18:30 θα αγωνιστούν Ουκρανία-Λευκορωσία.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 34-28, 52-49, 65-58

Ελλάδα (Κεραμιδάς: Έιβερι, Σταμάτη 5, Λύμουρα 3, Σπυριδοπούλου, Μάλτση 17, Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 8, Σπανού 8, Καλτσίδου 12, Χριστινάκη 2, Δίελα, Φασούλα 6

Λευκορωσία: Σνίτσινα 8, Λιτικάροβιτς 4, Ζιούζκοβα 3, Πάποβα 6, Χάσπερ 8, Ριτσικάβα 8, Φιλοντσουκ 7, Κρες 2, Μπέντλεϊ 12, Ιβαστσάνκα

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά της Πάτρας η Ρωσία επικράτησε της Ουκρανίας με σκορ 73-67.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.