Αρκούδα ήταν η Ελλάδα

Written by  Ιουν 08, 2017

Το δυο στα δυο στο τουρνουά της Πάτρας έκανε η Εθνική ομάδα επικρατώντας της Ρωσίας με 76-74 πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την πρώτη νίκη στην ιστορία της κόντρα στις Ρωσίδες.



Μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικό προετοιμασίας αλλά φαίνεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάτι χρώσταγε στις αντιπάλους της από το μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Χαλκίδα.  

Το πιο θερμό χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο κλειστό του Απόλλωνα κέρδισαν οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας που για ακόμα ένα παιχνίδι κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο κάνοντας πράξη αυτό που λένε από την αρχή της προετοιμασίας τους, ότι δηλαδή θα κοιτάξουν όλους τους αντιπάλους στα μάτια και θα δώσουν το 101% των δυνάμεων τους σε κάθε παιχνίδι.

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα της Ελλάδας και σήμερα ήταν δυναμικό. Η Εβίνα Μάλτση άρχισε να πυροβολεί με το καλημέρα σας κάνοντας το 5-0 ενώ με άμυνα γρανίτη οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά κράτησαν τις αντιπάλους τους στους 7 πόντους για περισσότερα από πέντε λεπτά (17-7). Οι Ρωσίδες αντέδρασαν και μείωσαν στους δυο στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (19-17). Με την αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους η Ελλάδα πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 42-40.

Σε κανένα σημείο ούτε του δεύτερου μισού η Εθνική δεν έχασε τα ηνία του αγώνα ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο η ασταμάτητη για ακόμα ένα παιχνίδι Εβίνα Μάλτση πέτυχε και «τετράποντο», καθώς ευστόχησε από τα 6μ75, κέρδισε και φάουλ και ευστόχησε στη βολή για το 48-40 σστο 23’15’’. Επιθετικά τη συμπλήρωσαν οι Καλτσίδου και Λύμουρα με τη δεύτερη να πετυχαίνει όλους τους πόντους της σε κρίσιμα σημεία του τελευταίου δεκαλέπτου.  Η Ρωσία στο τέλος μείωσε σε 76-74, είχε δύο ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά η Σπανού πήρε το καθοριστικό ριμπάουντ και ο αγώνας έληξε με την μπάλα στα χέρια της Καλτσίδου και τη νίκη στην Ελληνική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων ήταν αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και ήταν κυριολεκτικά ο έκτος παίκτης δίνοντας ώθηση με τη φωνή του στις αθλήτριες ώστε να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Εκτός αποστολής κόντρα στη Ρωσία έμειναν οι Αφροδίτη Κοσμά και Εβίνα Σταμάτη.

Στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής υπάρχει αλλαγή, καθώς οι αγώνες θα αρχίσουν μία ώρα νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένοι.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 9 Ιουνίου
15.00 Λευκορωσία-Ρωσία
18.00 Ελλάδα-Ουκρανία

Δεκάλεπτα: 19-17, 42-40, 60-54, 76-74

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Μάλτση28, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Σπανού 10, Καλτσίδου 8, Έιβερι 2, Σταμπολάμπρου, Λύμουρα 8, Σπυριδοπούλου 8, Χριστινάκη 3, Δίελα, Φασούλα 3

Ρωσία (Βασίν): Μπελιάκοβα 2, Τιχονένκο 4, Μπέγκλοβα 4, Τσεραπάνοβα 5, Μάιγκα 2, Ζέντικ, Μούσινα 7, Βαντέεβα 17, Λεβτσένκο 3, Πρινς 15, Κιριλόβα 3, Βιερού 4, Λεσκοβτσέβα 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.