Τρία στα τρία για την Εθνική στην Πάτρα και τώρα το μυαλό στην Πράγα

Written by  Ιουν 09, 2017

Με απόλυτα θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για την Εθνική γυναικών το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στην Πάτρα. Η Ελλάδα μετά τις Λευκορωσία και Ρωσία κέρδισε και την Ουκρανία με σκορ 82-75.



Ήταν ένα τριήμερο με δυνατά παιχνίδια, σπουδαία αποτελέσματα (με κορυφαίο σαφώς αυτό κόντρα στη Ρωσία), πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το προπονητικό τιμ αλλά όλα αυτά είναι φιλικά και με τις επίσημες υποχρεώσεις να απέχουν πλέον  κάτι λιγότερο από επτά μέρες η σκληρή δουλειά και οι προπονήσεις συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό.

Στον αγώνα με την Ουκρανία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε για οδηγό επιθετικά την τριπλέτα Μάλτση-Καλτσίδου-Σπανού ενώ διαχειρίστηκε τόσο το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά και το ότι στο υπόλοιπο παιχνίδι το προβάδισμα ήταν στο πόντο και εναλλάσσονταν ανάμεσα στις δυο ομάδες.  

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 16-12 και 19-15 με το οποίο ολοκληρώθηκε και η πρώτη περίοδος. Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσαν το δικαίωμα στην Ουκρανία να μειώσει αρχικά το σκορ και στη συνέχεια να προηγηθεί (19-20) υπερτερώντας κάτω  από τα καλάθια στα οποία οι Ελληνίδες έδωσαν πολύ δυνατές μάχες. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 32-36.  

Στο δεύτερο ημίχρονο η εναλλαγή του σκορ ήταν συνεχής με την Ελλάδα να μην τα παρατάει σε κανένα σημείο και για ακόμα ένα παιχνίδι να βγάζει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Στα τελευταία τρία λεπτά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε μια διαφορά 7 πόντων με 69-62 και μέχρι τη λήξη μπόρεσε να το διατηρήσει και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με 82-75.

Πρώτη σκόρερ της Ελλάδας αλλά και του αγώνα η Εβίνα Μάλτση με 27 πόντους ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ. Εκπληκτικό παιχνίδι και από τη Στέλλα Καλτσίδου με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 κερδισμένα φάουλ ενώ η Άρτεμις Σπανού ακολούθησε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ συμπληρώνοντας μια μοναδική τριπλέτα για την Ελληνική ομάδα. .  

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 32-36, 55-56, 82-75

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Μάλτση 27, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Σπανού 12, Καλτσίδου 21, Έιβερι, Σταμολάμπρου, Σταμάτ2 6, Λύμουρα 3, Σπυριδοπούλου 9, Χριστινάκη, Φασούλα 4

Ουκρανία: Ιαγκούποβα 20, Ουντοντένκο 6, Μος 11, Ολχόβικ 9, Ντορογκομπούζοβα 2, Σπίτκοβσκα, Χόρομπετς, Ναουμένκο, Μαλασένκο 9, Γιάτσκοβετς, Μπιλοτσερκίβσκα, Μαζνιτσένκο 15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.