Το αφιέρωμα της FIBA για τις κλήσεις της Εθνικής

Written by  Οκτ 20, 2017

Η ανακοίνωση από τον Κώστα Κεραμιδά των 14 παικτριών που θα συγκεντρωθούν στις 6 Νοεμβρίου για την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 δεν έμεινε ασχολίαστη από τη FIBA η οποία προχώρησε σε μια μίνι ανάλυση των παικτριών που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Εβίνα Μάλτση ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ γυναικών και η FIBA δεν θα μπορούσε παρά να ασχοληθεί λίγο παραπάνω μαζί της.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Η Μάλτση μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε περισσότερη δόξα

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ γυναικών του 2018 να είναι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση στο ημερολόγιο, το επόμενο "καθήκον" της Ελλάδας και της ηγέτιδας της Εβίνας Μάλτση είναι ένα νικηφόρο ξεκίνημα στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2019. Έχοντας εντυπωσιάσει αυτό το καλοκαίρι, καταλαμβάνοντας με την Ελλάδα την 4η θέση στον τελικό γύρο της Πράγας, η θρυλική Ελληνίδα σταρ είναι το ξεχωριστό όνομα στη λίστα με τις 14 παίκτριες που κλήθηκαν για τα τα παιχνίδια του επόμενου μήνα απέναντι στην Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Μάλτση γύρισε πίσω το χρόνο με τις εμφανίσεις της στην Πράγα και ήταν από αυτούς που εντυπωσίασαν στα γήπεδα της Τσεχίας μαζί με τις Στέλλα Καλτσίδου, Κατερίνα Σωτηρίου και Λολίτα Λυμούρα. Επίσης υπάρχει και η επιστροφή της Όλγας Χατζηνικολάου, η οποία απουσίαζε από την Πράγα. Η Άρτεμις Σπανού από την CCC Polkowice θα προσθέσει μια ισχυρή αμυντική παρουσία στη ρακέτα, με την Αγγελική Νικολοπούλου να θέλει να συνεχίσει να εντυπωσιάζει. Η προετοιμασία θα αποτελέσει επίσης μια ιδιαίτερη εμπειρία για την Έλενα Τσινέκε, με την 18χρονη να ανταμείβεται για την εκτίναξη της και τους 21 πόντους ανά αγώνα για τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β Γυναικών U18.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Γ Όμιλο και υα θα αντιμετωπίσει επίσης το Ισραήλ.

Πηγή: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.