Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2019: «Δύο στα δύο» με... οδηγό την άμυνά της! (pic)

Written by  Νοε 15, 2017

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 πέτυχε η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, επικρατώντας της Μεγάλης Βρετανίας με 61-59 στο κατάμεστο Κλειστό της Κοζάνης!

Το ματς

Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τις Ελληνίδες διεθνείς να είναι άστοχες από την περιφέρεια και να μη μπορούν να σπάσουν εύκολα την άμυνα ζώνης των αντιπάλων, να καταφέρνουν όμως με το buzzer-beater της Χριστινάκη να φέρουν το σκορ στα ίσια (13-13) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο κυρίως στην άμυνα, με την είσοδο της Όλγας Χατζηνικολάου και την πίεσή της στη μπάλα να αποφέρει καρπούς. Παρά το γεγονός πως οι παίκτριες του κόουτς Κεραμιδά δε βελτίωσαν την επιθετική τους εικόνα, ειδικά στα σουτ τριών πόντων (2/16 μέχρι την ανάπαυλα), κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (30-26), με το δίποντο της Άννας Σπυριδοπούλου στην εκπνοή.

Οι γηπεδούχες ανέβασαν σημαντικά τα ποσοστά τους στην τρίτη περίοδο, με κύριες εκφραστές τις Σταμάτη και Χριστινάκη στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και με την άμυνα να σφίγγει και να πιέζει ακόμη περισσότερο, με χαρακτηριστικό το +7 στο τέλος του δεκαλέπτου (46-39).

Η εικόνα στα τελευταία λεπτά του αγώνα χαρακτηριζόταν από το άγχος, το οποίο ήταν φανερό στις παίκτριες και των δύο ομάδων, την Μεγάλη Βρετανία να μειώνει στο σκορ, αλλά και την Ελλάδα να πετυχαίνει μεγάλα σουτ σε καίρια σημεία για το τελικό 61-59.

Κορυφαία της Εθνικής η Ελεάννα Χριστινάκη με 18 πόντους, με τις Εβίνα Σταμάτη και Όλγα Χατζηνικολάου να την ακολουθούν σε απόδοση. Αξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» στην αναμέτρηση έδωσαν και οι μεγάλες άτυχες της ομάδας, Αφροδίτη Κοσμά και Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία 61-59

Δεκάλεπτα: 13-13, 30-26, 46-39, 61-59

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Τσινέκε, Σταμάτη 10 (2), Λύμουρα, Χατζηνικολάου 6, Μάλτση 5 (1), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 2, Σπανού 6, Φουράκη 2, Σπυριδοπούλου 2, Καλτσίδου 8, Χριστινάκη 18 (2)

Μεγάλη Βρετανία (Μπουσέτα): Πράιορ, Τζόουνς 3, Κόλινς 7, Βάντεργουολ 2, Χάντι 9, Σίμπσον 3, Λιντχαμ 17, Στιούαρτ 2, Φαγκμπένλε 16, Σο, Σάνλεϊ, Καρ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.