«Μόνος μας στόχος οι δύο νίκες!»

Written by  Φεβ 07, 2018

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησαν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Εθνικής Γυναικών, Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, λίγο πριν πατήσουν παρκέ για τη δεύτερη προπόνησή τους ενόψει Ισραήλ και Πορτογαλίας!

Οι δύο πολύπειρες διεθνείς παίκτριες μίλησαν για το δεύτερο αυτό «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019, όπου καλούνται να πετύχουν το «2 στα 2», ώστε να κάνουν τεράστιο βήμα πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης που λάμπρυναν με την παρουσία τους στα γήπεδα της Τσεχίας το περασμένο καλοκαίρι.

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πήρε πρώτη το λόγο, αναφέροντας: «Είμαστε εδώ γιατί υπηρετούμε αυτή τη φανέλα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για μας και για τις επόμενες γενιές που έρχονται. Σίγουρα η επιτυχία του Ευρωμπάσκετ στην Πράγα είναι πολύ μεγάλη. Εμείς δεν θα βάλουμε τον πήχη τόσο ψηλά, ποτέ δεν τον έχουμε βάλει και ακολουθούμε το ίδιο μότο. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να είμαστε υγιείς, να τιμήσουμε αυτό που εκπροσωπούμε και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Με δύο νίκες θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Σε αυτή τη φάση δύσκολα κλειδώνουν οι προκρίσεις. Μπορεί από τη Fiba να θεωρούμαστε φαβορί του ομίλου, αλλά εμείς ξέρουμε πως δεν είμαστε. Είναι πολύ δύσκολο και ειδικά  ο αγώνας με το Ισραήλ που είναι εκτός έδρας. Ο μόνος μας στόχος, βέβαια, είναι οι δύο νίκες.

Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι για μας και είμαστε ένα αουτσάιντερ παρά το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων στο χώρο. Κάθε χρόνο κάνουμε υπερβάσεις και αυτό είναι που έφερε τη μεγάλη επιτυχία. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, λοιπόν, και κοιτώντας την κλήρωση του Παγκοσμίου δεν μπορώ να πω ότι θα προτιμούσαμε μια άλλη ομάδα στη θέση κάποιας άλλης στον όμιλο που κληρωθήκαμε. Είναι δύσκολη η κλήρωση, αλλά το θέλουμε πολύ και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο κόσμος της Χαλκίδας είναι γνώριμος σε εμάς. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας και θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Έπειτα, ήταν η σειρά της Καλτσίδου να μιλήσει τόσο για τα επικείμενα ματς, όσο και για την κλήρωση της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο της Τενερίφης: «Είναι θετικό για μας που μετράμε ήδη δυο νίκες στον όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε προκριθεί. Μπροστά μας υπάρχουν δυο παιχνίδια και πάμε βήμα-βήμα. Το Σάββατο με Ισραήλ και μετά στη Χαλκίδα με Πορτογαλία θα δώσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να πάρουμε την πρόκριση. Το Ισραήλ είναι σχετικά άγνωστο και το προπονητικό τιμ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μας το παρουσιάσει όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται. Έχει καλή ομάδα και κοντραρίστηκε με τη Μεγάλη Βρετανία. Θα προετοιμαστούμε για να χτυπήσουμε στα αδύνατά του σημεία. Ο πήχης έχει ανέβει και αυτό είναι κάτι που το έχουμε καταφέρει εμείς. Άγχος δεν θα έλεγα ότι υπάρχει, είμαστε έμπειρη ομάδα και μπορούμε να το διαχειριστούμε. Εύχομαι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην απογοητεύσουμε και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Ευχή δική μου και των υπόλοιπων παικτριών είναι να διατηρήσουμε αυτή την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα νέα παιδιά ευχόμενες να κρατήσουν και αυτές ψηλά την Εθνική.

Όσον αφορά το Παγκόσμιο, με όποιον και να πέφταμε στον όμιλο θα ήταν δύσκολα, αλλά αποφύγαμε ομάδες όπως η Αμερική, η Αυστραλία και η Βραζιλία. Έχουμε στον όμιλο τη Γαλλία που την βρίσκουμε πάντα μπροστά μας, θα παλέψουμε το ματς με την Κορέα που είναι μια ομάδα που μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και υπάρχει και ο Καναδάς. Θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς εκείνη την εποχή. Θα πάμε να ευχαριστηθούμε τους αγώνες».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.