«Μεγαλύτερο κέρδος η Φασούλα και η Γέμελος»

Written by  Φεβ 15, 2018

Το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε για την Εθνική ομάδα Γυναικών. Με απολογισμό μια ήττα και μια νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται μέσα στον στόχο της πρόκρισης στο 9ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας του και πλέον όλα θα κριθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Εβίνα Μάλτση, μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πορτογαλία, στάθηκε στις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων, στα  «κέρδη» των Φασούλα και Γέμελος που είχε η ομάδα αλλά και στην στήριξη του κόσμου που για ακόμα μια φορά ήταν ο 6ος παίκτης της τέταρτης στην  Ευρώπη Εθνικής Ελλάδας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες και ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα αλλά και από την απόδοση μας και την γενικότερη παρουσία μας. Νομίζω ότι καταφέραμε να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες που δείξαμε στο παιχνίδι με το Ισραήλ. Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι αυτά τα παράθυρα του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου είναι πολύ ιδιαίτερα γιατί δεν έχεις το χρόνο να δουλέψεις και να γίνεις ομάδα, οπότε προσπαθείς να περάσεις πράγματα μέσα σε πολύ λίγες μέρες, πρέπει να αλλάξεις αντίπαλο, πρέπει να αλλάξεις συνήθειες που έχεις από την ομάδα σου και να έρθεις εδώ και να ενσωματωθείς».

Η ήττα της 3ης αγωνιστικής, πλήγωσε την Εθνική ομάδα ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που δεν ανατρέπεται καθώς στο τρίτο και τελευταίο  «παράθυρο» αυτής της προκριματικής διαδικασίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχτεί το Ισραήλ.

«Στεναχωρηθήκαμε όλες πάρα πολύ μετά την ήττα με το Ισραήλ, αλλά για την ώρα δεν μας πληγώνει σαν αποτέλεσμα. Ξέραμε ότι το παιχνίδι με την Πορτογαλία θα είναι ζωής και θανάτου για μας, το θέλαμε πάρα πολύ και νομίζω το δείξαμε. Μένουμε στο αποτέλεσμα και στο ότι μέσα σε μόλις δυο μέρες διορθώσαμε κάποια πράγματα. Βρήκαμε ξανά την ταυτότητα μας, όσον αφορά την άμυνα και πάρα πολύ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι κερδίσαμε την Μαριέλλα Φασούλα και την Τζάκι Γέμελος.

Η Τζάκι είναι πάρα πολύ παίκτρια και ο τρόπος που ενσωματώθηκε σε αυτή την ομάδα είναι καταπληκτικός. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι είναι και ο χαρακτήρας της ανάλογος, ταιριάζει πάρα πολύ σε μας και μπήκε αμέσως στην νοοτροπία της ομάδας. Δίνει λύσεις, μπορεί να σκοράρει, να παίξει άμυνα. Είναι ένα ψηλό γκαρντ, μας έλειπε και μας είναι σίγουρα πολύ απαραίτητη. Δεύτερη πολύ μεγάλη έκπληξη και πολύ σημαντική για εμάς είναι η Μαριέλλα Φασούλα η οποία είναι πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον γιατί είναι πολύ μικρή και μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιους αγώνες και αντιπάλους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τη Μαριέλλα που βοήθησε πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από ότι αποτυπώνεται στη στατιστική. Πραγματικά είμαστε χαρούμενοι για όλους αυτούς τους λόγους».

Ο κόσμος για ακόμα μια φορά έδωσε δυναμικό παρόν, χαρίζοντας το πιο δυνατό του χειροκρότημα στο σύνολο του Κώστα Κεραμιδά.

«Η Χαλκίδα για εμάς είναι κάτι σαν σπίτι μας, έχουμε ταυτιστεί με τον κόσμο και ο κόσμος μας αγαπάει πάρα πολύ. Οι αρμόδιοι εδώ κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, είχαμε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και εμείς πάντα όταν παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας δεν θέλουμε να τον απογοητεύουμε. Ήταν ο 6ος παίκτης σίγουρα για μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.