Εθνική Γυναικών: Έτοιμη για την μάχη με τον Καναδά

Written by  Σεπ 21, 2018

Με στόχο το… όνειρο, όπως γράφει και το πούλμαν που μεταφέρει την ομάδα, η Εθνική Γυναικών ρίχνεται τπ Σάββατο (19.30, ΕΡΤ1) στην Τενερίφη, στη μάχη του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο Καναδάς στο Σαντιάγκο Μαρτίν, με την προετοιμασία της Ελλάδας να έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Σήμερα μπήκαν στο γήπεδο και οι τελευταίες πινελιές όσον αφορά στην τακτική, με την ομάδα, παρά τις δυσκολίες, να είναι πανέτοιμη για την αυριανή πρεμιέρα.

Η Αρτεμις Σπάνου, η οποία είχε υποστεί διάστρεμμα,  έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Κώστα Κεραμιδά για την αυριανή αναμέτρηση. Η Κατερίνα Σωτηρίου αντίθετα εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση της και η συμμετοχή της στον αγώνα είναι αμφίβολη. Θα δοκιμάσει εκ νέου αύριο στην πρωινή προπόνηση.

Το μέλος του προπονητικού τιμ Αγγελος Τσίκληρας μίλησε για τον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής αποκαλύπτοντας ποια είναι τα δυνατά του σημεία. «Ο Καναδάς είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα με γρήγορο ρυθμό, με μεγάλη πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στο κομμάτι της επίθεσης. Με τον τρόπο του παιχνιδιού του οδηγεί την αντίπαλο σε κακές επιλογές, ενώ δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε ανοιχτό γήπεδο για να φτάσει στο εύκολο καλάθι. Τα γκαρντ του έχουν πολύ καλό χειρισμό μπάλας και έτσι μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις είτε με ντράιβ είτε βγάζοντας ανοιχτή πάσα για σουτ. Παράλληλα διαθέτει ψηλές ρολίστριες με ποιότητα, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα. Είναι σίγουρα μια ομάδα με χαρακτηριστικά αμερικανικού μπάσκετ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι περισσότερες από τις παίκτριες του παίζουν στο WNBA και σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Οι Καναδοί λένε ότι έχουν κατέβει σε αυτό το παγκόσμιο με το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών.  Είχαν δύο απώλειες κατά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους την Κάιλι Αλεξάντερ και τη Κατρίν Πλουφ, ενώ από την ήρθε στην ομάδα η αξιόλογη γκαρντ Τζέιμι Σκοτ. Από την πλευρά μας απαιτείται  προσοχή και προσήλωση στο πλάνο μας για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης έτσι ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για κάτι θετικό».  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.