«Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα»

Written by  Σεπ 25, 2018

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς και οι Στέλλα Καλτσίδου, Άρτεμις Σπανού, Κατερίνα Σωτηρίου και Λολίτα Λύμουρα μίλησαν λίγο μετά τη νίκη επί της Κορέας και την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στις 12 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Τενερίφη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Κώστας Κεραμιδάς: «Είπα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο πως στην άμυνά μας ήμασταν καλές, αλλά στην επίθεση είχαμε αστοχία παρότι δεν παίζαμε άσχημα. Όταν ευστοχήσαμε περάσαμε μπροστά, πήραμε τη διαφορά και κερδίσαμε. Συγχαρητήρια και στην Εβίνα Μάλτση που είναι ήδη πρώτη σε συμμετοχές. Είναι για μένα η κορυφαία παίκτρια όλων των εποχών στην Ελλάδα. Είναι ένα φαινόμενο, παίζει στα 40 ακόμη σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να προετοιμαστούμε για το νοκ άουτ, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι απέχουμε μια νίκη από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι πολύ καλή ομάδα η Νιγηρία, εύχομαι να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα των Ανδρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 2012».

Στέλλα Καλτσίδου: «Το παιχνίδι με τη Γαλλία ήταν πολύ σημαντικό για μας και την ψυχολογία μας. Ξεπεράσαμε την απογοήτευση της ήττας, πήραμε τα πάνω μας από την εμφάνιση και νικήσαμε. Κερδίσαμε την Κορέα, συνεχίζουμε στα νοκ άουτ κι έχουμε 24 ώρες για να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Θεωρώ πως το πλάνο και το μυαλό μας έκανε τη διαφορά απέναντι στην ταχύτητα της Κορέας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τον αντίπαλο στο δικό μας ρυθμό. Η Λολίτα Λύμουρα βοήθησε ερχόμενη από τον πάγκο, φέραμε το παιχνίδι στο ρυθμό που θέλαμε και κερδίσαμε. Το κλειδί και σήμερα, όπως και κάθε παιχνίδι, ήταν η άμυνά μας. Το επόμενο ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Αν αντίπαλος είναι η Νιγηρία θα παίξουν πολύ δυναμικά. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμες».

Άρτεμις Σπανού: «Μπήκαμε στον αγώνα ξέροντας πως είναι ένας τελικός και ήμασταν όλες έτοιμες. Το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε όπως θέλαμε, αλλά στο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε και αντιδράσαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, έχει βγει το μότο από πέρσι. Όποιος και αν είναι αντίπαλος τον αντιμετωπίζουμε. Αφιερώνουμε τη νίκη στην Εβίνα Μάλτση, που είναι η κορυφαία παίκτρια στη χώρα μας. Είχε κάποιο πρόβλημα στη μέση της, αλλά θα είναι έτοιμη αύριο. Τα κεφάλια μέσα, συγκεντρωνόμαστε και όποιος βρεθεί στο δρόμο μας θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν τελικό».

Κατερίνα Σωτηρίου: «Συγχαρητήρια σε όλους, όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι και θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό και τη φυσιοθεραπεύτρια που με ετοίμασαν για να βοηθήσω την ομάδα. Το μότο της διοργάνωσης είναι ‘φτάσε το όνειρό σου’ κι αυτό κάνουμε».

Λολίτα Λύμουρα: «Στην αρχή κολλήσαμε λίγο στην επίθεση, αλλά βρήκαμε ρυθμό και κερδίσαμε. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να μπούμε στη δωδεκάδα, πήραμε το παιχνίδι και συνεχίζουμε. Για την προσπάθεια που έχουμε κάνει και την ομάδα μας θα ήταν άδικο να μέναμε εκτός».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.