Ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Εθνική

Written by  Ιουλ 04, 2019

Την πρόκριση της στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πανηγύρισε η Εθνική Κωφών Γυναικών που επικράτησε με 47-43 της Τουρκίας στον ημιτελικό.Το Σάββατο (6/7), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει το παρόν για πρώτη φορά σε μεγάλο τελικό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα θέλωντας να πετύχει ένα μοναδικό τρεμπλ.

Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο παρκέ, προηγήθηκε με 7-0 πριν τα μέσα της περιόδου, ενώ χαρακτηριστικό της διάθεσης της στην άμυνα είναι ότι χρειάστηκε να φτάσει στο 1:15 το παιχνίδι, για να δεχτεί το πρώτο καλάθι από την Τουρκία, με το 7-2 να μένει μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Τον πρώτο λόγο συνέχισαν να έχουν οι άμυνες και στην δεύτερη περίοδο. Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το ταμπλό να γράφει 17-13 , ενώ η διαφορά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν πιο εύστοχο από τη γραμμή των βολών.

Η κυριαρχία της Ελλάδας συνεχίστηκε και η ανωτερότητα της ήταν αδιαμφισβήτητη με τη διαφορά να φτάνει και σε διψήφιο αριθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 37-26. Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα, ήταν αποτελεσματικές στα κρίσιμα σημεία, διατηρώντας το προβάδισμα και τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Το τελικό 47-43 βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση. Η Εθνική ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας εξασφαλίσει σίγουρα μετάλλιο και φιλοδοξεί πλέον στον τελικό του Σαββάτου να κατακτήσει και την κορυφή του κόσμου μετά τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2017.

Τα δεκάλεπτα: 7-2, 17-13, 37-26, 47-43


ΕΛΛΑΔΑ (Ζέρβα): Χαϊνά 3, Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου 12 (2), Σπίνου 6 , Κοτσιάφτη 13 (14 ριμπάουντ), Πατέρα 13 (1).

Last modified on Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 14:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.