Εθνική Γυναικών: Ο Θάνος Νίκλας αναλύει την Ισλανδία

Written by  Νοε 16, 2019

Τον γρίφο της Ισλανδίας, μιας άγνωστης ομάδας θα προσπαθήσει να λύσει την Κυριακή (17.00, ERTplay1) η Εθνική Γυναικών στο κλειστό Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στην Χαλκίδα στην προσπάθειά της να σημειώσει την πρώτη της νίκη στον Α’ Όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.

 

Ο Θάνος Νίκλας συνεργάτης του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Εθνικής μίλησε για την Ισλανδία αποκαλύπτοντας τον τρόπο παιχνιδιού της αυριανής αντιπάλου.

 

«Πολύ σημαντικό για εμάς είναι να βάλουμε τις αρχές και την ταυτότητά μας σε αυτό που θέλουμε να παίζουμε σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στη Σλοβενία κάναμε μια καλή προσπάθεια, αλλά κάναμε και λάθη όσον αφορά στην τακτική μας. Τώρα έχουμε ένα νέο παιχνίδι μπροστά μας, αυτό με την Ισλανδία. Πρόκειται για μια άγνωστη ομάδα για εμάς, καθώς οι αθλήτριές της δεν αγωνίζονται σε συλλόγους της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, το στιλ παιχνιδιού και ο τρόπος που αγωνίζονται, δίνοντας το 100% και χωρίς να παρατάνε καμιά φάση, πηγαίνοντας πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ και έχοντας στην ουσία και άναρχο αλλά και οργανωμένο παιχνίδι καθιστά την Ισλανδία αρκετά επικίνδυνη. Θα πρέπει η ομάδα μας να είναι συγκεντρωμένη και σοβαρή στο πλάνο της για να μπορέσει να κερδίσει εύκολα το παιχνίδι. Οι παίκτριες της Ισλανδίας προσπαθούν να τρέξουν το γήπεδο και κινούνται πάρα πολύ στο ένας εναντίον ενός. Επίσης κυνηγάνε κάθε ευκαιρία στο γήπεδο για να σκοράρουν μέσα από επιθετικό ριμπάουντ, από συνεργασίες, από ελεύθερο παιχνίδι, είτε από τρανζίσιον επιθετικό. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε γιατί δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε καμιά στιγμή στην άμυνά μας και μέσα από την τακτική μας θα προσπαθήσουμε  να σταματήσουμε την αντίπαλο».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.