Με το «δεξί» στα παράθυρα η Εθνική

Written by  Φεβ 21, 2020

Η ανανεωμένη Εθνική Ομάδα έκανε «ποδαρικό» στην διαδικασία των «παραθύρων» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, επικρατώντας με 73-63 στην Πάτρα της Βουλγαρίας και μπήκε με το… δεξί σε αυτή τη νέα περιπέτεια.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είδε τους παίκτες που επέλεξε να έχουν πάθος, θέληση και ψυχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που τους βοήθησε να ξεπεράσουν τα ζητήματα ομοιογένειας που σίγουρα έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια για την πρόκριση.

Η Εθνική δυσκολεύθηκε στα πρώτα λεπτά, όταν και η Βουλγαρία που διαθέτει αρκετά καλή περιφερειακή γραμμή, προηγήθηκε με 8-12, με την εμπειρία των Ελλήνων διεθνών να είναι αυτή που οδήγησε στο τέλος του δεκάλεπτου σε προβάδισμα 19-17.

Η ελληνική ομάδα είχε ενέργεια και διάθεση να πιέσει στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και κατάφερε με μεγάλα σουτ και τρέξιμο σε όλο το παρκέ, να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 40-34.

Με τον ίδιο ρυθμό, πίεση στην μπάλα, πάθος και ενέργεια, η Εθνική έφτασε για πρώτη φορά το +9 (49-40) και, παρά την βουλγαρική πίεση που μείωσε σε 49-46, δεν έχασε το προβάδισμά της, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 54-46.

Πολύ γρήγορα, η Ελλάδα έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα με την έναρξη της τελευταίας περιόδου (56-46) και φάνηκε να έχει αναλάβει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν φρόντισε να θωρακίσει το προβάδισμά της, με την Βουλγαρία να μειώνει στο καλάθι (64-62) και το τελευταίο τρίλεπτο να κυλά μέσα στην αγωνία.

Η Εθνική, ωστόσο, έβγαλε πάθος και ψυχή στα τελευταία λεπτά και με σερί 9-1 έφτασε στην σημαντική νίκη με 73-63 και ξεκίνησε ιδανικά την διαδικασία των «παραθύρων».

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο και ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε 13 πόντους, όμως, όλοι οι παίκτες προσέφεραν από κάτι στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Για την Βουλγαρία, ο Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Ντι Μποστ σημείωσε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Γιορντάν Μίντσεφ είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-34, 54-46, 73-63

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό:ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.