Eurocup: Προβάδισμα Βαλένθια και Ερ. Αστέρα για τον τελικό

Written by  Απρ 03, 2014

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Eurocup έκαναν Ερυθρός Αστέρας και Βαλένθια, καθώς στους πρώτους ημιτελικούς που διεξήχθησαν στις έδρες τους πήραν πολύτιμες νίκες με ικανοποιητικές διαφορές απέναντι σε Ούνικς Καζάν και Νιζνί αντίστοιχα.

 

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τον θάνατο ενός φιλάθλου των γηπεδούχων από καρδιακή προσβολή, ο Ερυθρός Αστέρας με κορυφαίους τους Μπλάζιτς και Μαριάνοβιτς που πέτυχαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, αλλά και με τον Ντραγκίσεβιτς να κάνει doubledoubleμε 10 πόντους και 11 ριμπάουντ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 63-52 απέναντι στην Ούνικς Καζάν των Ζήση, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα που είχε μοναδικό διακριθέντα τον Γκούντελοκ με 18 πόντους. Η διαφορά αυτή είναι αρκετά σημαντική για να δώσει στη σέρβικη ομάδα που προήλθε από την Ευρωλίγκα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό πήρε και η Βαλένθια που με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε με 84-75 της ρωσικής Νιζνί και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το πολυπόθητο εισιτήριο. Ο νεαρός Μαυροβούνιος σέντερ της Βαλένθια είχε 24 πόντους και 12 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ρίμπας με 17 και Ντόλμαν με 16 πόντους. Από τη ρωσική ομάδα, ο Ντιζόν Τόμσον με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος.

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη 9 Απριλίου στις έδρες της Ούνικς και της Νιζνί, με τις δύο ομάδες να έχουν μπροστά τους το δύσκολο έργο να ανατρέψουν τη διαφορά για να πάρουν εκείνες το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Eurocup.Eurocup.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.