Βίρτους για... φίλημα, απέδρασε με το "διπλό" η Λιέτουβος Ρίτας

Written by  Νοε 19, 2014

Με τρεις αγώνες ξεκίνησε η 6η αγωνιστική των ομιλών του Eurocup, με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα των αντιπάλων τους.

 Στον Γ'όμιλο, στην κορυφή παρέμεινε η Βίρτους Ρόμα. Οι «Ρωμαίοι» συνέτριψαν την Σαρλερουά με 100-69 και έφτασαν εύκολα στο 5-1. Οι νικητές είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπόμπι Τζόοουνς να ξεχωρίζει, σταματώντας στους 19 πόντους, ενώ ο Τζόρνταν Μόργκαν πρόσθεσε 17, μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ. Ο Ντίλαν Πέιτζ με 16 πόντους ξεχώρισε από πλευράς Σαρλερουά που παρέμεινε στην τελευταία θέση με ρεκορ 1-5.

Στο Βελιγράδι για τον Ε' όμιλο η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε με 85-76 της Παρτιζάν και συνέχισε με νίκες τη φετινή της διαδρομή. Η νίκη αυτή ήταν η πέμπτη σε 6 αγωνιστικές σε αντίθεση με την Παρτίζαν που έχει ακριβώς αντίθετη πορεία με πέντε ήττες σε 6 αγώνες. Από τους νικητές, οι Αντάνας Καβαλιάουσκας και Γκεντίμνας Ορέλικ είχαν 23 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους πρόσθεσε 17 πόντους, με 2 τρίποντα. Για την Παρτιζάν, ο Μίλαν Μάτσβαν προσπάθησε με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Για τον Α' όμιλο στο Παρίσι η Παρί Λεβαλουά εκμεταλλεύτηκε για μια ακόμα φορά την έδρα της και επικράτησε με 90-87 της Σαραγόσα και έφτασε τις 3 νίκες .Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους. Κορυφαίος, για τους νικητές, ήταν ο Μπλέικ Σιλμπ. Ο Αμερικανός πέτυχε 25 πόντους, με 6/9 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Μάικ Γκριν, που είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από την Σαραγόσα, οι Ράσκο Κάτιτς και Στεβάν Γέλοβατς είχαν από 15 πόντους ο καθένας.

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας

Παρί Λεβαλουά-Σαραγόσα 90-87
Παρτιζάν-Λιέτουβος Ρίτας 76-85
Βίρτους Ρόμα-Σαρλερουά 100-69

Σήμερα διεξάγονται οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην "μάχη" του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα στην Πυλαία. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.