Ξεκίνησε με το «αριστερό» ο ΠΑΟΚ

Written by  Ιαν 08, 2015

Ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις τα τελευταία λεπτά και δεν κατάφερε να φύγει από το ιστορικό «Beaublanc» με την νίκη στην πρεμιέρα για τους «Last-32» του Eurocup, αφού γνώρισε την ήττα από την Λιμόζ με 71-59 .

 

O ΠΑΟΚ πλήρωσε το κακό τελευταίο δεκάλεπτο όταν και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό που είχαν επιβάλει οι Γάλλοι. Η ομάδα του Σούλη Μαρκοπούλου δεν είχε καλές επιλογές, ενώ πλήρωσε και την ολιγωρία στα ριμπάουντ.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει «σεφτέ» την ερχόμενη εβδομάδα όταν και υποδέχεται στη θαλπωρή της Πυλαίας την Καντού με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο προκειμένου η ομάδα να μην βρεθεί με το «καλημέρα» στη διοργάνωση με δυο ήττες στο παθητικό της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής από τους Γάλλους ο Μπατίστα που τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του «Δικέφαλου». Από τον ΠΑΟΚ προσπάθησε ο Μπρέμερ με 16 πόντους, ενώ Λάνγκφoρντ και Κακαρούδης σημείωσαν από 10.

Η αναμέτρηση

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν μαζί στο σκορ χωρίς καμία από τις δυο να καταφέρει να προηγηθεί με μεγάλη διάφορα. Ο ΠΑΟΚ χάρη στις επιθετικές προσπάθειες του Μπρέμερ προηγήθηκε στο 6' με 6-11. Οι Γάλλοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 8' σε 13-11 και προηγήθηκαν μέχρι και το τέλος της περιόδου (15-14).

Στη δεύτερη περίοδο η Λιμόζ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 12' με 19-16. Ο Κάρτερ, όμως, με τριποντο ισοφάρισε για το Δικέφαλο σε 19-19. Από εκείνο χρονικά το σημείο μέχρι και το τέλος της περιόδου καμία ομαδα δεν προηγήθηκε με το 31-31 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών στο πρώτο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, η ροή του αγώνα δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται με πολύ πάθος για την νίκη. Ο Μπρέμερ σκόραρε συνεχώς δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στη Γαλλική άμυνα. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα των αντιπάλων ψηλών και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Λιμόζ και έκλεισε την περίοδο με + 4 υπέρ της(51-47).

Στην τελευταία περίοδο ήρθε και η αγωνιστική καθίζηση του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκοπούλου φαίνεται ότι έμεινε από... βενζίνη γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η Λιμόζ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 35' με 59-51 και ένα λεπτό αργότερα η διαφορά είχε φτάσει στο +10 (61-51). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με τρίποντο του Δέδα, αλλά η Λιμόζ δεν άφησε την νίκη να της φύγει από τα χέρια, αφού είχε τις λύσεις και τις απαντήσεις, με το 71-59 να σηματοδοτεί και την πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας στο «Last-32».

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 51-47, 71-59

Λιμόζ (Ντουπράζ): Σμιθ 8(2), Βέστερμαν 5, Καμαρά 2, Μπατίστα 21, Ζελαμπάλ 4, Αμαγκού 2, Μοερμάν 12, Κάρι 9(1), Μπουνγκού-Κολό 2, Ζερμπό 6.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 10(2), Λιάπης, Κάρτερ 10(2), Κακαρούδης 1, Τσόχλας 2, Δέδας 7(2), Μαργαρίτης 4, Κώττας 2, Όντουμ 3(1), Βον 2, Μπρέμερ 16(3), Σαλούστρος 2.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.