Δεν εχει αντίπαλο η Κουμπάν, πήρε προβάδισμα η Ούνικς

Written by  Μαρ 05, 2015

Συνεχίζει την αήττητη προέλαση της στο Eurocup η Λοκομοτίβ Κουμπάν που επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, ενώ προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Ούνικς Καζάν του Κώστα Καιμακόγλου. Σε ένα αποτέλεσμα που δεν συνηθίζεται, ισόπαλες ήρθαν Λιέτουβος Ρίτας και Καρσίγιακα.

 

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε στη Γερμανία της Μπάμπεργκ με 78-80, έφτασε στο 18-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Την νίκη για τους Ρώσους εδωσε Άντονι Ράντολφ που με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος παίκτης της ρωσικής ομάδας ήταν ο Κρούνοσλαβ Σιμόν με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τεράστια νίκη που της δίνει και το προβάδισμα για την επόμενη φάση πέτυχε η Ούνικς Καζάν μέσα στην Ιταλία επί της Καντού με 64-70. Κιθ Λάνγκφορντ και Σεργκέι Μπίκοφ με 14 πόντους ο καθένας ήταν οι κορυφαίοι για τους Ρώσους, ενώ ο Κώστας Καιμακόγλου είχε 3 πόντους (0/1 δίποντο, 1/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 26'.22'').

Το ισόπαλο 81-81 σφράγισε τις προσπάθειες της Λιέτουβος Ρίτας και της Καρσίγιακα και έτσι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τουρκίας σε μια εβδομάδα. Κορυφαίος από τους Λιθουανους, ένας παλιός μας γνώριμος, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που είχε 19 πόντους με 9/10 βολές, 2/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 34'06". Από την Καρσίγιακα ξεχώρισε ο Κένι Γκάμπριελ που ήταν εκείνος που ισοφάρισε με κάρφωμα στο τέλος της αναμέτρησης.

Στην Τουρκία, η Μπάνβιτ πήρε σημαντική νίκη με 71-55 επί της Ρόμα και θα ταξιδέψει στην Ιταλία με το + 16 στις αποσκευές της με σκοπό να υπερασπιστεί την νίκη της και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Μόνο ντέρμπυ δεν ήταν η αναμέτρηση της Βαλένθια με την Μπάγερν Μονάχου καθώς οι Ισπανοί διέλυσαν τους Βαυαρούς με 80-58 και πλέον χρειάζονται μια καλή εμφάνιση για να προκριθούν εύκολα στην επόμενη φάση καθώς το + 22 της δίνει την ασφάλεια που θέλει εν όψει και της ρεβάνς. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και Πάου Ρίμπας που σημείωσαν 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Την ιδια στιγμή, μοναδικός «διψήφιος» από την πλευρά των Γερμανών ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς με 19 πόντους.

Πολύ σημαντικό προβάδισμα για την επόμενη φάση, τέλος, πήρε η Γκραν Κανάρια με την νίκη της μέσα στην Κροατία επί της Τσεντεβίτα με 76-84. Οι Ισπανοί στην πιο κρίσιμη φάση του τουρνουά εμφανιστήκαν αποφασισμένοι και έτοιμοι για την μεγάλη υπέρβαση και την πρόκριση στην οκτάδα του Eurocup.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τρίτη 3 Μαρτίου
Ζενίτ-Χίμκι 84-86
Παρί Λεβαλουά-Τουρόφ 74-71

Τετάρτη 4 Μαρτίου
Μπάνβιτ-Ρόμα 71-55
Λιέτουβος Ρίτας-Καρσίγιακα 81-81
Μπάμπεργκ-Λοκομοτίβ Κουμπάν 78-80
Τσεντεβίτα-Γκραν Κανάρια 76-84
Καντού-Ούνικς 64-70
Βαλένθια-Μπάγερν 80-58

Με bold οι ομάδες που έχουν πάρει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 10 και στις 11 Μαρτίου στις έδρες των φιλοξενούμενων ομάδων

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.