Η Χίμκι κατέκτησε το Eurocup

Written by  Απρ 30, 2015

Η Χίμκι είναι και επισήμως η νέα κάτοχος του Eurocup, αφού επικράτησε εύκολα με 83-64 και στον δεύτερο τελικό της Γκραν Κανάρια και με δυο επιβλητικές νίκες κατέκτησε το τρόπαιο και μαζί ένα εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

 

Η ρωσική ομάδα είχε σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο από την πρώτη αναμέτρηση, αφού είχε καταφέρει να επικρατήσει και στην Ισπανία με 66-91 και ουσιαστικά δεν είχε αφήσει ελπίδες στην Γκραν Κανάρια να έχει τύχη στον επαναληπτικό.

Η Χίμκι πήρε τη διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια της αναμέτρησης δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να τη διατηρήσει και να την αυξήσει, αφού οι παίκτες της ισπανικής ομάδας δεν είχαν τις δυνάμεις να παλέψουν για κάτι περισσότερο.

Ο Πολ Ντέιβις με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των τροπαιούχων, ο Τζέημς Ογκουστίν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ο περσινός πρωταγωνιστής της Ευρωλίγκας, Ταϊρίς Ράις είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Πέτερι Κόπονεν πρόσθεσε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για την Γκραν Κανάρια, ο Ουόλτερ Ταβάρες έπαιξε για την «τιμή των όπλων» και έκανε double-doubleμε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Χίμκι εκτός από το τρόπαιο κέρδισε και το δικαίωμα να συμμετάσχει στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 45-30, 68-46, 83-64

Πηγή: eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.