Πρεμιέρα στο Eurocup με νίκες στους φιλοξενούμενους

Written by  Οκτ 14, 2015

Το Eurocup, η διοργάνωση που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «μικρή Ευρωλίγκα», κάτι που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή αρκετών ομάδων που έχουν συμμετάσχει στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, ξεκίνησε με δυο πολύ σπουδαίες και μεγάλες αναμετρήσεις όπου στο τέλος  οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν κρατώντας το «ροζ» φύλλο αγώνα στα χέρια τους.

 Για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης η Γκραν Κανάρια κατάφερε και αφού ανέτρεψε το προβάδισμα της Λε Μαν έφυγε από την έδρα της Γαλλικής ομάδας με την νικη (74-79) σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Οι Ίβηρες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, με ένα επιμέρους σκορ 14-21 προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 38-43. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά που η ισπανική ομάδα πήρε τη νίκη με 74-79. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Εουλίς Μπάεθ με 13 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Τουέιν Μακ Κι με 17 πόντους και  6 ασίστ και ο Πετρ Κορνελί που πέτυχε και επίσης 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και ένα κόψιμο.

Στη δεύτερη Γάλλο-Ισπανική «μονομαχία» της ημέρας  για τον τρίτο όμιλο η Βαλένθια με τρίποντο στα 17’’ πριν το τέλος από τον Σαμ Βαν Ρόσομ έφυγε με την νικη με 71-74 από την έδρα της Νανσί και ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή της προσπάθεια στο Eurocup, όπου όπως κάθε χρόνο έχει υψηλές βλέψεις. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, ο Τζέιμς Μπελ επιχείρησε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σίδερο και το 71-74 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.