«Δύο στα δύο» η Βαλένθια, νίκες για Άλμπα, Μπιλμπάο

Written by  Οκτ 21, 2015

Με τέσσερις αναμετρήσεις ξεκίνησε η πρώτη μέρα της δεύτερης αγωνιστικής του Eurocup που συνεχίζεται με το υπόλοιπο προγραμμα όπου ξεχωρίζουν οι αγώνες των ελληνικών ομάδων. «Ζευγάρωσε» τις νίκες της η Βαλένθια, «σεφτέ» για Λιέτουβος Ρίτας, Μπιλμπάο και Άλμπα Βερολίνου.

 

Στην Ισπανία, η Βαλένθια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς πήρε εύκολη νίκη απέναντι στην Σαραγόσα με 87-68 και «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης. Ο Μαυροβούνιος σέντερ σημείωσε 24 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ συμβάλοντας σημαντικά στην επιτυχί της ομάδας του.

Ο Στέφαν Γέλοβατς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν απελπιστικά μόνος για την ομάδα της Σαραγόσα.

Για τον πρώτο όμιλο, η Μπιλμπάο επικράτησε εκτός έδρας της Βόννης με 81-90 και πήρε την πρώτη της φετινή νίκη. Η ισπανική ομάδα είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπέρτανς 15, Τοντόροβιτς 14, Μουμπρού 12, Ρουφ 12, Χάννα 11), ενώ πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα όταν και προηγήθηκε 15-31 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι προσπάθειες των παικτών της γερμανικής ομάδας να μειώσουν δεν καρποφόρησαν, με τους Γουάιτ και ΜακΚίνεϊ να έχουν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Την πρώτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο πέτυχε η Άλμπα Βερολίνου που επικράτησε δύσκολα της Ρέτζιο Εμίλια με 82-76. Η ιταλική ομάδα είχε μικρό προβάδισμα για τρία δεκάλεπτα, όμως, οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο ήταν καλύτεροι και πήραν τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς με 17 πόντους, ενώ για την ιταλική ομάδα, ο Ακίλε Πολονάρα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος.

Για τον πέμπτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ, η Λιέτουβος Ρίτας δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει εκτός έδρας της Σζολνόκι με 64-89 και να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Ντειβίντας Γκαϊλιους με 19 πόντους και ο Γκεντιμίνας Όρελικ με 16 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ από τους γηπεδούχους που την περασμένη εβδομάδα έφτασαν κοντά στο να «αλώσουν» την Πυλαία, κορυφαίος ήταν ο Κύριλ Νατιάτσκο με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

 Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

1ος Όμιλος
Τέλεκομ Βόννης-Μπιλμπάο 81-90
Ναντέρ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Τρέντο-Όλντενμπουργκ

2ος Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Ρέτζιο Εμίλια 82-76
Μπρίντιζι-Λε Μαν
Γκραν Κανάρια-Λούντβιχσμπουργκ

3ος Όμιλος
Βαλένθια-Σαραγόσα 87-68
Σαρλερουά-Ουλμ
Βενέτσια-Νανσί

4oς Όμιλος
Άρης-Μπούντουσνοστ
Μπάνβιτ-Ούνιξ Καζάν
Στεάουα Βουκουρεστίου-Τραμπζονσπόρ

5ος Όμιλος
Σζολνόκι Ολάι-Λιέτουβος Ρίτας 64-89
Μπεσίκτας-Άβτοντορ Σαρατόφ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΠΑΟΚ

6ος Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-ΑΕΚ
Κράσνι-Νίζνι Νόβγκοροντ
Χαποέλ Ιερουσαλήμ-Νεπτούνας Κλαϊπέντα

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.