Ισπανική… υπόθεση η πρώτη μέρα του Eurocup

Written by  Οκτ 28, 2015

Με τρεις αναμετρήσεις ξεκίνησε η τρίτη αγωνιστική του Eurocup, με τις ισπανικές ομάδες να δείχνουν ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσουν σε όλες τις διοργανώσεις. Βαλένθια και Γκραν Κανάρια συνεχίζουν αήττητες, ενώ την δεύτερη νίκη της πήρε η Μπιλμπάο.

 

Ασταμάτητη δείχνει η Βαλένθια στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, καθώς πέρασε και από την έδρα της Ουλμ με 79-82 και πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις, μένοντας μόνη πρώτη στον τρίτο όμιλο.

Ο Γκιγιέμ Βιβές είχε 21 είχε 21 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ, ενώ ο Τζάστιν Χάμιλτον είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο να προσθέτει άλλους 12 πόντους με 8 ριμπάουντ. Από την γερμανική ομάδα, ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, ενώ ο Κάρλον Μπράουν είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Επιβλητική εμφάνιση εκτός έδρας πραγματοποίησε η Μπιλμπάο, που «σάρωσε» την Όλντεμπουργκ με 60-94 και πήρε τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο. Η ομάδα του σίτο Αλόνσο παρουσίασε έντονο πλουραλισμό με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και τους Νταϊρίς Μπέρτανς με 17 και Κλέβιν Χάνα με 15 πόντους και 7 ασίστ να ξεχωρίζουν. Οι γηπεδούχοι «παραδόθηκαν» από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με τον μόνο που ξεχώρισε να είναι ο Ρόμπιν Σμέλντερς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στην τρίτη αναμέτρηση της ημέρας, η Γκραν Κανάρια έκανε «πλάκα» με την Μπρίντιζι, την οποία συνέτριψε με 103-76 διατηρώντας το απόλυτο των νικών στον δεύτερο όμιλο. Ο Σάσου Σαλίν σημείωσε 20 πόντους, ο Κάιλ Κούριτς είχε 18, ο Κέβιν Πάγκος είχε 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Πάμπλο Αγκιλάρ σημείωσε 9 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, στις οποίες ξεχωρίζουν οι αγώνες των ελληνικών ομάδων, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την πανίσχυρη Νιζνί Νόβγκοροντ, τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την Μπεσίκτας και τον Άρη να δοκιμάζεται εκτός έδρας με την Ούνικς Καζάν

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.