Άξιζε η αναμονή!

Written by  Οκτ 28, 2015

Η ΑΕΚ περίμενε οκτώ χρόνια για να πετύχει νίκη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το κατάφερε με θεαματικό τρόπο απέναντι στην πολύ ισχυρή Νιζνί Νόβγκοροντ με 87-70 και έκανε ένα νέο ξεκίνημα στους ομίλους του Eurocup.

 

Η «Ένωση» έπαιξε εξαιρετικά ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και, καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό για ένα ακόμα βράδυ Λουκά Μαυροκεφαλίδη, κατέθεσε ενέργεια, ψυχή και πάθος στο παρκέ, παίρνοντας όχι απλά μια νίκη, αλλά και μια καλή διαφορά απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Η ρωσική ομάδα προσπάθησε να αιφνιδιάσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν προηγήθηκε με 0-5, όμως, γρήγορα η ΑΕΚ αντέδρασε και με τον Γουόρεν που ερχόταν με φόρα από την εξαιρετική του εμφάνιση στο Πρωτάθλημα δεν της επέτρεψε να ξεφύγει.

Με τις δύο άμυνες να είναι εξαιρετικά… χαλαρές, η Νίζνι προηγήθηκε ξανά με +6 (14-20 στο 6’), ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την φιλοξενούμενη ομάδα να προηγείται με 24-26 και το θέαμα να είναι ήδη αρκετά πλούσιο.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στη δεύτερη περίοδο, με την ΑΕΚ να έχει μεταφέρει το παιχνίδι της μέσα στη ρακέτα με τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς να παίρνουν τις περισσότερες επιθέσεις. Καμία από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να πάρει διαφορά άνω των τριών πόντων κι έτσι, η «Ένωση» πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με οριακό προβάδισμα (47-46), που, όμως, της έδινε καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα έχασε και τον Ζήση Σαρικόπουλο με διάστρεμμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πτοήθηκαν και με εντυπωσιακό σερί 17-0 μετέτρεψαν το 47-50 του 22’ σε 64-50 στο 26’ δίνοντας το έναυσμα και στις κερκίδες για να ξεκινήσει το «πάρτι».

 Η χαλάρωση, ωστόσο, και ο ενθουσιασμός που έδειξαν οι παίκτες της «Ένωσης», βοήθησαν τη ρωσική ομάδα να ανακάμψει και με δικό της σερί 2-10 για το 66-60 του τρίτου δεκαλέπτου να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει και πάλι τη νίκη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν και αυτή τη νίκη να τους ξεφύγει από τα χέρια και, παίζοντας με πολλή ενέργεια και μυαλό τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, ξαναπήραν τη διαφορά και έφτασαν σε ένα περήφανο 87-70, που ήταν το τελικό σκορ και σημάδεψε την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές νίκες έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο φετινός ηγέτης της «Ένωσης», Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μίλαν Μιλόσεβιτς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, Μαλίκ Χαίρστον με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, Κρις Γουόρεν με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σημαντική παρουσία, ωστόσο, είχε και ο Όου Ντι Ανοσίκε με 6 πόντους και 6 κρίσιμα ριμπάουντ, όταν η ρωσική ομάδα πίεζε να επιστρέψει στο ματς και κέρδισε πόντους εμπιστοσύνης από τον προπονητή του.

Από την Νίζνι, ο Στρέμπκοφ και ο Γκριγκόριεφ είχαν από 13 πόντους, ενώ 11 πόντους είχε ο Κβόστοφ.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70

ΑΕΚ (Ντρ.Σάκοτα): Ανοσίκε 6, Παπαντωνίου 3, Άτιτς, Χαίρστον 12, Μιλόσεβιτς 17, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 19, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 2, Γουόρεν 14

Νιζνί Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 7, Γκριγκόριεφ 13, Μπαμπούριν 10, Βικτόροφ, Ίλβεφ 2, Μαχάλμπατσιτς 10, Κβοστόφ 11, Μπέρζινς 1, Στρέμκοφ 13, Ποπόφ, Κιρντιάτσκιν 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.