«ΟΧΙ», αυτός δεν ήταν ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 28, 2015

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια από τις χειρότερες εντός έδρας εμφανίσεις της ιστορίας του και απέναντι στην τουρκική Μπεσίκτας, όχι μόνο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός, αλλά έφυγε με μια βαριά ήττα με 80-100, απογοητεύοντας τους φιλάθλους του για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να απειλήσει ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους και, αν δεν υπήρχε το ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου που μείωσε κάπως τη διαφορά, η έκταση του σκορ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα την αναμέτρηση, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-7 μόλις στο 2’, ενώ, παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου ήταν κοντά στο σκορ, η άμυνά του είχε φανερά σοβαρά προβλήματα, επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Το 8-9 του 4’ έγινε 8-20 μόλις στο 6’, με την άμυνα του «Δικεφάλου» να μπάζει από παντού. Η διαφορά για την Μπεσίκτας έφτασε μέχρι και το -15 (10-25) και το δεκάλεπτο έληξε με 14-27 με τα προβλήματα να έχουν «ζώσει» από νωρίς την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Με «βομβαρδισμό» τριπόντων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Μπεσίκτας ξέφυγε με +22 (16-38 στο 13’) και στο σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε ολοκληρωτικά, παραδομένος στην ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας.

Με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και το -30 για τους γηπεδούχους (22-52 στο 18’) τα πάντα είχαν κριθεί, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 28-55 και όλοι είχαν να ελπίζουν μόνο στα όποια αποθέματα έμεναν στους Θεσσαλονικείς να μειώσουν το μέγεθος της ήττας, αφού τίποτα από όσα έδειχναν στο παρκέ οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, δεν προμήνυε για κάτι διαφορετικό.

Οι φωνές του Σούλη Μαρκόπουλου στο ημίχρονο φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού οι παίκτες του φάνηκαν αποφασισμένοι να αποδείξουν πως η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει και την διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό τους. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο και επιμέρους σκορ 33-17, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 61-72 και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια τιμητική ήττα.

Τα… «καύσιμα», όμως, των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» έφταναν μέχρι εκεί, αφού στα τελευταία λεπτά έμειναν από δυνάμεις, επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να ξαναπάρουν τη διαφορά και τελικά να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη με 80-100.

Αν κάποιος αναζητά διακριθέντες στο «ναυάγιο» του ΠΑΟΚ θα μπορούσε ίσως να τους βρει στα πρόσωπα των Νίκολα Μάρκοβιτς και Γουίλιαμ Χάτσερ που σημείωσαν από 17 και 15 πόντους αντίστοιχα, όμως, ήταν τέτοια η άσχημη εικόνα των γηπεδούχων που τίποτα δε θα μπορούσε να την κάνει να φανεί καλύτερη.

Ο Νέητ Γουόλτερς με 27 πόντους και εντυπωσιακά στατιστικά (7/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη) «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ, μαζί με τον Ματσέι Λάμπε που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 18 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 28-55, 61-72, 80-100

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 14, Λιάπης 2, Βασιλειάδης 11, Κακαρούδης 4, Τσόχλας 2, Δέδας 5, Μαργαρίτης 8, Κόττας 2, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς 17, Χάτσερ 15, Μπάλαμπαν

Μπεσίκτας (Ντέτμαν): Όζμιρζακ, Σίλεϊ 6, Γουόλτερς 27, Γκιουλέρ, Τασκιράν, Ακιόλ 12, Ατσούρ 12, Ντάρντεν 10, Λάμπε 18, Μέρφι 15, Ραντόσεβιτς, Σενλί

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.