Πλούσιο θέαμα και στην τρίτη αγωνιστική του Eurocup

Written by  Οκτ 29, 2015

Δεν ήταν μόνο οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στο Eurocup που είχαν έντονο ενδιαφέρον στην τρίτη αγωνιστική, αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις έκρυβαν έντονες συγκινήσεις και σασπένς. Ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεχωρίσει, ενώ άλλες που ακόμα ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους.

 

Για τον τέταρτο όμιλο, όπου συμμετέχει ο Άρης, η Τραμπζονσπόρ επικάτησε δύσκολα της Μπουντούτσνοστ με 75-71 και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Μεγάλοι πρωταγωνιστές, ο Τάρενς Κίνσεϊ με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα και ο Άντριγια Στιπάνοβιτς με 20 πόντους και 6 ασίστ. Από τους ηττημένους, 18 πόντους με 8 ριμπάουντ είχε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς.

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αφού επικράτησε εκτίς έδρας της Σζολνόκι με 75-84 και την άφησε τελευταία και χωρίς νίκη στον πέμπτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ. Ο Ζάμπιαν Ντάουτελ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 24 πόντους, 14 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ και ο Κάιλ Λάντρι έκανε double-double με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Double-double έκανε και ο Μίλος Μπορίσοφ για την Σζολνόκι με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Χορταστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Νεπτούνας Κλαιπέντα και την Κράσνι Οκτιάμπρ, καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 99-90 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ντάνιελ Γιούινγκ με 22 πόντους και τον Τράβις Μπάντερ με 17. Από την ομάδα του «Κόκκινου Οκτώβρη», μεγάλο παιχνίδι έκαναν και πάλι ο Τζατζουάν Τζόνσον με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Τζόρνταν Χάμιλτον με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και ο Ντι Τζέι Κούπερ με 13 πόντους και 10 ασίστ, αλλά και 7 λάθη.

Την πρώτη της νικη στη φετινή διοργάνωση πέτυχε η Μπάνβιτ που επικράτησε εκτός έδρας της Στεάουα Βουκουρεστίου με 64-78. Η τουρκική ομάδα είχε ως κορυφαίο τον Άντριεν Μόερμαν που πέτυχε 16 πόντους και μαζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ από τη ρουμανική ομάδα, ο Τίτους Νικοάρα έκανε double-double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αήττητη συνεχίζει στον όμιλο της ΑΕΚ η Γαλατασαράι, που πέρασε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ, της οποίας επικράτησε με 87-79. Ο Σινάν Γκιουλέρ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ερλ Ρόουλαντ με 18 πόντους.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε η Σαραγόσα που επικράτησε στο «νήμα» της Νανσί με 76-78. Ο Τζόαν Σάστρε είχε 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμας Μπέλας δεν σκόραρε, μοίρασε, ωστόσο, 10 τελικές πάσες. Από τους νικητές που έμειναν τελευταίοι και χωρίς νίκη στον όμιλο, ο Τζαβόν ΜακΡέα τα έκανε όλα με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Με τον Αμεντέο Ντελά Βάλλε να πετυχαίνει 18 πόντους, η Ρέτζιο Εμίλια πέρασε από την έδρα της Λούντβιχσμπουγκ με 65-76. Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ο Μουσταφά Σακούρ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Εύκολη νίκη επί της Ναντέρ πέτυχε και η Τρέντο με 70-55 με τον παλαιό γνώριμο από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Τζούλιαν Ράιτ να πετυχαίνει 14 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο μόνιμος διακδριθείς Μαμ Τζαϊτέι είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Την δεύτερη νίκη της στον τρίτο όμιλο πέτυχε η Βενέτσια που επικράτησε της Σαρλερουά με 73-69 και την άφησε στην τελευταία θέση χωρίς ακόμα να έχει γευτεί τη χαρά της επιτυχίας. Ο Μάικ Μπράμος είχε καλή παρουσία με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζεφ Βιτζιάνο είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Μπέντζαμιν Όρτνερ 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Μπίλυ Μπάρον ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σαρλερουά με 23 πόντους.

Η Βόννη επικράτησε εκτός έδρας της Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 77-82 και πήρε τη δεύτερη νίκη της στον πρώτο όμιλο. Ο Άαρον Γουάιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ με τον Γιουτζήν Λόρενς να κάνει double-double με 12 πόντους και 11 ασίστ, ενώ από την Ολύμπια ο Ζακ Ράιτ είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Εκτός έδρας νίκη πήρε και η Άλμπα Βερολίνου που επικράτησε στην έδρα της Λε Μαν με 84-88. Ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς είχε 17 πόντους και ο Τζόρτναν Τέιλορ 16, ενώ από τους γηπεδούχους ο Μίκαελ Ζελαμπάλ και ο Μπουπταού Γιαρού είχαν από 15 πόντους.

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.