Ο Βασιλειάδης ξανάνοιξε τα… φτερά του

Written by  Νοε 11, 2015

Βγάζοντας ψυχή και πάθος και με έναν εκπληκτικό Κώστα Βασιλειάδη να τον καθοδηγεί, ο ΠΑΟΚ πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Eurocup απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας με 81-76 και πήρε «ανάσα» και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από καιρό.

 

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξαν και πάλι δύο πρόσωπα, αφού ενώ ξεκίνησαν πολύ καλά, για μία ακόμα αναμέτρηση κατάφεραν να δώσουν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά τελικά, είχαν την ψυχραιμία να μην την αφήσουν να τους ξεφύγει.

Ανεβαίνοντας στο 2-3 ο ΠΑΟΚ πλέον έχει αναπτερώσει τις ελπίδες του για πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι κέρδισε και πάλι σε ψυχολογία έπειτα από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αφού με την δύναμη που του πρόσθεσε η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη μέσα στη ρακέτα και τους Βασιλειάδη και Χάτσερ να είναι σταθερά καλοί, πήρε γρήγορα τη διαφορά και ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 26-12.

Ό, τι έκανε σωστά στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ φρόντισε να το χαλάσει στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αφού επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώνουν σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας στο 33-29 στο 16’, όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 40-33.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να εμφανίζει και πάλι σημάδια κόπωσης στο τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε την ευκαιρία στην Λιέτουβος όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά, αλλά να περάσει και μπροστά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου με 55-57.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και το +6 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (57-63 στο 32’), όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με τον Κώστα Βασιλειάδη να κάνει εντυπωσιακό ματς ξαναπέρασε μπροστά με 72-67.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να παίρνει κρίσιμες προσπάθειες και να πετυχαίνει σημαντικούς πόντους, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τελικά σε μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε, νίκη με 81-76 και να αναπτερώνει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μακράν κορυφαίος του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν ο αρχηγός του, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους και στα 8 ριμπάουντ, δίνοντας το σύνθημα στους συμπαίκτες του για να φτάσουν στη νίκη. Εξαιρετικός σε καίρια σημεία και ο Γουίλιαμ Χάτσερ με 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είχε 8 πόντους, αλλά υπέπεσε και σε 5 λάθη, παρ’ όλα αυτά, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του.

Από την ομάδα του Μαρσέλο Νίκολα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντεϊβίντας Γκαίλιους με 17 πόντους, ενώ ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς έκανε double-doubleμε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 40-33, 55-57, 81-76

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 10, Λιάπης, Βασιλειάδης 26, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 3, Δέδας, Μαργαρίτης 7, Σχορτσιανίτης 8, Καμάρας, Ντούβνιακ 3, Μάρκοβιτς 5, Χάτσερ 17

Λιέτουβος Ρίτας (Νίκολα): Γιουσκεβίτσιους 2, Λουκάουσκις 2, Λαπροβίτολα 10, Λαβρίνοβιτς 13, Γκαϊλιους 17, Όρελικ 9, Γιαναβίτσιους 5, Καβαλιάουσκας 2, Ρουνκάουσκας 8, Γιουσίκας 2, Γκιεντράιτις 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.