Η αήττητη Βαλένθια, η πρωτιά της Μπιλμπάο και η μάχη της πρόκρισης

Written by  Δεκ 03, 2015

Συνεχίζει αήττητη η Βαλένθια μετά και την όγδοη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup. Νίκες – πρόκρισης για Ταμπζονσπόρ, Νεπτούνας, Ρέτζιο Εμίλια και Άβτοντορ, απέκτησαν ελπίδες οι Μπάνβιτ, Λε Μαν, και Σαρλερουά.

 

Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Τραμπζονσπόρ επικράτησε εκτός έδρας της Μπουντούτσνοστ με 79-82, έφτασε στο 5-3 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «32» τους Eurocup. Η τουρκική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά και πήρε μια μεγάλη νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι θα ρα δώσουν όλα για όλα στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Ο Ντουάιτ Χάρντι με 22 πόντους και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών, ενώ από τους γηπεδούχους, ο Μπόγιαν Σούμποτιτς είχε 19 πόντους και 18 πόντους είχε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς.

Η Νεπτούνας Κλαιπέντα πέρασε εύκολα από την έδρα της Κράσνι Οκτιάμπρ με 74-97 και ανέβηκε στο 5-3 στον έκτο όμιλο, που της δίνει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το
προβάδισμα στο σκορ και δεν δυσκολεύθηκαν να φτάσουν στην τελική νίκη, αφήνοντας τους αποδυναμωμένους μετά και τη φυγή του Ντι Τζέι Κούπερ, Ρώσους στην τελευταία θέση χωρίς καμία πλέον ελπίδα πρόκρισης. Ο Βιτάουκας Σαρακάουσκας έκανε double-double με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Μιντάουγκας Γκιρτσιούνας σημείωσε 19 πόντους για τους νικητές, ενώ για την Κράσνι, ο Βασίλι Ζαβορούεφ σημείωσε 20 πόντους και ο Μακς Άνταμ Κονάτε είχε 18 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μπάνβιτ την αναμέτρησή της με την Στεάουα Βουκουρεστίου, την οποία συνέτριψε με 90-60 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο
Κόρτνεϊ Φόρτσον είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 κόψιμο και ο Ντομινίκ Τζόνσον σημείωσε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ για την τουρκική ομάδα, ενώ για την Στεάουα 19 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Τζέραλντ Λι.

Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας  πέρασε από την έδρα της Βόννης με 88-93 και ανέβηκε στο 4-4 στον πρώτο όμιλο, έχοντας κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Αντίθετα, η γερμανική ομάδα έμεινε στην τελευταία θέση με απολογισμό 2-6 και χωρίς πλάον καμιά ελπίδα πρόκρισης. Ο Σάβα Λέσιτς είχε 24 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τους νικητές, ενώ από την γερμανική ομάδα, το double-double του Τάντας Κλιμαβίτσιους με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ δεν ήταν αρκετό.

Η Λε Μαν πήρε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με 80-86 και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι τηε τέταρτης θέσης, τη νώρα που η γερμανική ομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση. Ο Τυγουέιν ΜακΚι με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από τους γηπεδούχους, ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς είχε 24 πόντους και ο Γουίλ Τσέρι είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Η Βαλένθια συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο Eurocup, αφού επικράτησε και της Ουλμ με 93-88 και παραμένει η μόνη ομάδα της διοργάνωσης που δεν έχει χάσει παιχνίδι. Η ισπανική ομάδα παραμένει σταθερή και δεν κάνει... χάρες σε κανέναν, κάτι που απέδειξε και με την Ουλμ που παρέμεινε στο 3-5 και θα δώσει «μάχη» μέχρι τέλους για την πρόκριση. Ο Γκιγιέμ Βιβές ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια με 18 πόντους και από την Ουλμ, ο Ρέιμαρ Μόργκαν σημείωσε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε πολύ εύκολα της Σζολνόκι με 89-64 και έφτασε στο 7-1 στον πέμπτο όμιλο, στον οποίο έχει κυριαρχήσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ρωσικής
ομάδας ήταν ο Ράιαν Τούλσον με 28 πόντους (5/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 3/3 βολές), ενώ για την ουγγρική ομάδα, από 12 πόντους είχαν οι Μπορίσοβ και Βοϊβόντα.

Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε με καλάθι του Ριμάντας Καουκένας στην εκπνοή, η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε της Λούντβιχσπουργκ με 69-68 και εξασφάλισε την πρόκρισή της, ισοβαθμώντας με την γερμανική ομάδα στο 5-3. Ο Καουκένας είχε συνολικά 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να προσθέτει άλλους 14, ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι Κόττον και Σακούρ είχαν από 12 πόντους.

Η Μπιλμπάο επικράτησε της Όλντενμπουργκ με 73-68 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου, αφήνοντας τη γερμανική ομάδα να ανησυχεί για το μέλλον της. Για την Μπιλμπάο, 15 πόντους είχε ο Νταιρίς Μπέρτανς, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης είχε εξαιρετική απόδοση με 9 πόντους και  14 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους, 17 πόντους κι 8 ριμπάουντ είχε ο Μπράιαν Κβέηλ.

Ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ανέκτησε η Σαρλερουά που επικράτησε δύσκολα της Βενέτσια με 86-83 και θα τα δώσει όλα για όλα στις τελευταίες αγωνιστικές. Η ιταλική ομάδα «αυτοκτόνησε», αφού μπήκε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 7 πόντων, αλλά στο τέλος η άμυνά της δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει από αυτή την αγωνιστική την πρόκριση. Ο Κέβιν Τούμπα έκανε μεγάλη εμφάνιση με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Τζίμυ Μπάρον ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σαρλερουά με 18 πόντους, ενώ από την Βενέτσια ο Χβόργιε Πέριτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.

Η Σαραγόσα αντιμετώπιζε την χειρότερη ομάδα του ομίλου της, τη Νανσί, την οποία, παρ’ όλα αυτά, δυσκολεύτηκε να νικήσει με 75-71 και παρέμεινε στην δεύτερη θέση του ομίλου της, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Στέφαν Γέλοβατς ήταν ο καλύτερος παίκτης της ισπανικής ομάδας με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους που έμειναν στο 1-7, ο Ντέργουιν Κίτσεν έκανε μεγάλη εμφάνιση με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Εύκολο έργο είχε και η Γκραν Κανάρια που δεν δυσκολεύθηκε να περάσει από την έδρα της ουραγού Μπρίντιζι με 71-88 και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου της με απολογισμό 6-2. Ο Σασού Σαλίν είχε 21 πόντους και ο Άλεν Όμιτς έκανε double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ από την ιταλική ομάδα που έμεινε τελευταία στο 1-7, ο Άλεξ Χάρις είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Η Άβτοντορ δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει της Λιέτουβος Ρίτας με 109-92 σε ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα είχε τον Τράβις
Πέτερσον με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Εβγκένι Κολεσνίκοφ να προσθέτει 24 πόντους με 4/8 δίποντα και 5/5 τρίποντα και να την οδηγούν στη νίκη, ενώ από την λιθουανική ομάδα που πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, αφού εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, ο Νίκολας Λαπροβίττολα είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς 20 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Την Τρίτη, η Χαποέλ Ιερουσαλήμ δεν έκανε το χατίρι στην ΑΕΚ, αφού επικράτησε της πρωτοπόρου Γαλατασαράι με 86-82 και πλέον περιμένει την ελληνική ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική για έναν αγώνα «ζωής ή θανάτου» που θα κρίνει εν πολλοίς ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ο Ερλ Ρόουλαντ με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής της Πρωταθλήτριας Ισραήλ, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Ντόντα Σμιθ με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 λάθη και τον Τζος Ντάνκαν με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ βοηθώντας την ομάδα τους να πάρει τη νίκη και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Από την τουρκική ομάδα, ο Τζόι Ντόρσει ήταν εντυπωσιακός με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να προσθέτει 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, αλλά και 8 λάθη.

Η Τρέντο επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Ναντέρ με 79-84 στην παράταση (κ.α. 74-74) και παρέμεινε πρώτη στην βαθμολογία του πρώτου ομίλου, αφήνοντας την γαλλική ομάδα στο 3-5 να αγωνιά ακόμα για την τύχη της. Ο Τζούλιαν Ράιτ ήταν ασταμάτητος με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ οι Λόκετ, Μπάλντι-Ρόσσι και Πασκόλο προσέθεσαν από 11 πόντους. Από τους γηπεδούχους, ο Μύκαλ Ράιλι είχε 24 πόντους με 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.