Δεν ορίζει πια την τύχη της…

Written by  Δεκ 09, 2015

Η ΑΕΚ προσπάθησε πολύ στο Ισραήλ, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ και πλέον δεν κρατά την τύχη της στα χέρια της, αφού πλέον, αν θέλει να προκριθεί στους «32» του Eurocup θα πρέπει να πάρει τη νίκη επί της Νεπτούνας στην τελευταία αγωνιστική και, ταυτόχρονα, η ισραηλινή ομάδα να ηττηθεί εκτός έδρας από την ουραγό του ομίλου Κράσνι Οκτιάμπρ.

 

Η «Ένωση» είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι της, όμως, πλήρωσε το κακό δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, την κακή περιφερειακή της άμυνα που επέτρεψε στην Χαποέλ να σουτάρει με 7/14 τρίποντα, αλλά και το μοιραίο λάθος του Καλαμπόκη στο τέλος της αναμέτρησης που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Η ΑΕΚ δεν έκανε το λάθος να ξεκινήσει χαλαρά και αυτή την αναμέτρηση, όπως συνηθίζει στα περισσότερα ευρωπαϊκά της παιχνίδια και εμφανίζοντας καλό πρόσωπο στην επίθεση, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους εκμεταλλευόμενη όποιο κενό εμφανιζόταν.

Η Χαποέλ, ωστόσο, προσπάθησε να «χτυπήσει» μέσα στη ρακέτα με τον Ελιγιάχου, ο οποίος έδειχνε να παίζει χωρίς αντίπαλο και με τον Ισραηλινό φόργουορντ να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους, προηγήθηκε με 16-11 στο 5’ και από εκεί και πέρα ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 13-3 η διαφορά ανέβηκε στο -11 για την ΑΕΚ στο τέλος της πρώτης περιόδου (31-20) με την άμυνά της να είναι εντελώς απογοητευτική.

Με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ να διατηρεί τον έλεγχο και να προηγείται με 35-24 στο 12’ η ΑΕΚ αποφάσισε να σοβαρευτεί και αργά και μεθοδικά, με τον Μαλίκ Χαίρστον να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες έκανε ένα μικρό σερί 0-6, μείωσε σε 35-30 στο 16’και έδειξε να έχει ακόμα «σφυγμό», ενώ έχασε ευκαιρίες να μειώσει και ακόμα περισσότερο.

Η Χαποέλ το εκμεταλλεύτηκε, ανέβασε τη διαφορά στο +9 (43-34 στο 19’) και τελικά πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 43-37.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… περιπέτεια, αφού με το σκορ στο 46-37 και μόλις 2:23’ να έχουν παιχτεί στην αναμέτρηση, παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό πίνακα και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου είκοσι λεπτά.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, η ΑΕΚ έκανε προσπάθειες να μειώσει ακόμα περισσότερο, όμως, έκανε εύκολα λάθη που επέτρεπαν στην Χαποέλ να διατηρεί την διαφορά ασφαλείας.

Οι ισραηλινοί προηγήθηκαν με 59-48 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, η ΑΕΚ αντέδρασε με ένα 0-5 για το 59-53 για να λήξει η περίοδος με την Χαποέλ να προηγείται με 61-55.

Η Χαποέλ διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν άφηναν το παιχνίδι να ξεφύγει και, αργά και μεθοδικά μείωναν τη διαφορά, φτάνοντας έπειτα από περισσότερα από τρία δεκάλεπτα να μειώσουν στο καλάθι (74-72 στο 39’).

Με το παιχνίδι στην «κόψη του ξυραφιού», η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση ή ακόμα και να περάσει μπροστά στην τελευταία φάση, όμως, με το σκορ στο 80-78, ο Γιάννης Καλαμπόκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Ντόντα Σμιθ να γράψει το τελικό 82-78 και να χαρίσει τη νίκη στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους με 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από 15 πόντους είχαν ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος, όμως, έκανε και το μοιραίο λάθος στο τέλος.

Από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ που πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της, ο Λιορ Ελιγιάχου σταμάτησε στους 22 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Ερλ Ρόουλαντ είχε 17 πόντους με 7 ασίστ και ο Ματ Τζάνινγκ 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, με τον Ντόντα Σμιθ να συμπληρώνει το «καρέ» με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 43-37, 61-55, 82-78

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Φράνκο): Ντάνκαν 4, Γκάφνεϊ, Ρόουλαντ 17, Ζούκερμαν, Ελιγιάχου 22, Χαλπερίν 9, Τιμόρ, Μένκο, Σμιθ 14, Τζάνινγκ 16, Μέιορ, Φίσερ.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Ντ. Σάκοτα, Άτιτς, Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 8, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 16, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 9, Καλαμπόκης 15, Μαυροειδής 15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.