Eurocup: Η τελική κατάταξη των ομίλων

Written by  Δεκ 17, 2015

Η Βαλένθια ολοκλήρωσε ως η μόνη αήττητη ομάδα στην πρώτη φάση των ομίλων του Eurocup, Μπιλμπάο, Γκραν Κανάρια, Άρης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Γαλατασαράι πήραν τις πρωτιές στους ομίλους τους, ενώ την πρόκριση εξασφάλισαν την τελευταία αγωνιστική Χαποέλ Ιερουσαλήμ και Όλντενμπουργκ. Αυτή είναι η τελική κατάταξη της πρώτης φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ περίμενε ένα «δώρο» από την Γαλατασαράι για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, η Νιζνί Νόβγκοροντ είχε άλλη άποψη και με τη νίκη της με 81-75 κράτησε την πρώτη θέση του ομίλου και έδωσε τη χαριστική «βολή» στην ελληνική ομάδα. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ντμίτρι Κβοστόφ με 20 πόντους και 6 ασίστ, με τον Γεβγκένι Μπαμπούριν να προσθέτει άλλους 12, ενώ από την τουρκική ομάδα, ο Στεφάν Λάσμε είχε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Κάλεμπ Γκριν είχε 15 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η Κράσνι Οκτιάμπρ απεδείχθη η πιο αδύναμη ομάδα του έκτου ομίλου και δεν κατάφερε να πετύχει τη νίκη που θα χάριζε την πρόκριση στην ΑΕΚ απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ, αφού η ισραηλινή ομάδα επικράτησε πολύ εύκολα με 74-95 και με ρεκόρ 5-5 πήρε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Ντ’ Ορ Φίσερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Λιόρ Ελιγιάχου να κάνει μεγάλη εμφάνιση με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα και τον Τζος Ντάνκαν να συμπληρώνει 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.  Από την ρωσική ομάδα που τελείωσε με απολογισμό 1-9 με τη μοναδική νίκη της να είναι αυτή στην πρεμιέρα επί της «Ένωσης», ο Μακς Άνταμ Κονάτε είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Άβτοντορ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Σζολνόκι με 104-78 και πήρε την δεύτερη θέση στον πέμπτο όμιλο, αφήνοντας την ουγγρική ομάδα στην τρίτη θέση. Ο Πολ Στολλ έκανε double-doubleμε 20 πόντους και 10 ασίστ και ο Τζεφ Μπρουκς τον μιμήθηκε με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τράβις Πέτερσον είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Αρτέμ Ζαμπελίν είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους, ο Μίλος Μπορίσοφ είχε 22 πόντους.

Η Ούνικς Καζάν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τραμπζονσπόρ με 73-80 και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 22 πόντους και ο Λατάβιους Γουίλιαμς είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ από την Τραμπζονσπόρ, ο Ντουάιτ Χάρντι και ο Ντάμιαν Κούλιγκ σημείωσαν από 16 πόντους και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Μπορεί η Μπεσίκτας να είχε αποκλειστεί ήδη και απέναντί της να είχε την πρωτοπόρο του ομίλου της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη εμφάνιση και να συντρίψει την αντίπαλό της με 91-67 πριν αποχαιρετήσει το Eurocupγια φέτος. Ο Νέητ Γουόλτερς είχε 15 πόντους και 5 ασίστ και ο Ματσέι Λάμπε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ για την τουρκική ομάδα, ενώ από την Ζενίτ που απογοήτευσε στην τελευταία μέρα της πρώτης φάσης, ο Αντόν Πουσκόφ έκανε double-doubleμε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας, η Μπουντούτσνοστ επικράτησε εύκολα της Στεάουα Βουκουρεστίου με 89-56 και αμφότερες ολοκλήρωσαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για φέτος. Ο Σεάντ Σέχοβιτς είχε 17 πόντους και 5 ριμπάουντ και οι Νεμάνια Γιαμαράζ και Μπόγιαν Σούμποτιτς είχαν αμφότεροι από 13 πόντους και 5 ριμπάουντ για τους Κροάτες και από τη ρουμανική ομάδα ο Κρις Κούπερ έκανε double-double19 πόντους με 11 ριμπάουντ και ο Μάρκο Μαρίνοβιτς είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Η Βαλένθια δεν χαρίστηκε ούτε στην Σαρλερουά, πήρε εύκολα τη νίκη με 97-76 και ολοκλήρωσε ως η μοναδική αήττητη ομάδα της πρώτης φάσης των ομίλων. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ράφα Μαρτίνεζ με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών που στην επόμενη φάση θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ, ενώ για την γαλλική ομάδα πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαξίμ Γκοντού με 16 πόντους.

Στο ντέρμπι της πρωτιάς του πρώτου ομίλου η Μπιλμπάο επικράτησε σχετικά εύκολα της Τρέντο με 104-91 και ολοκλήρωσε με απολογισμό 8-2 σε αντίθεση με την ιταλική ομάδα που έμεινε δεύτερη με 7-3. Ο Κλέβιν Χάνα είχε 22 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Νταιρίς Μπέρτανς είχε 16 πόντους για την Μπιλμπάο, ενώ για την Τρέντο, ο Ντομινίκ Σάτον είχε 20 πόντους.

Η Σαραγόσα πήρε τη νίκη με 82-72 επί της Βενέτσια και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου με απολογισμό 7-3, αφήνοντας στην τέταρτη θέση την ιταλική ομάδα με 4-6. ο Χενκ Νόρελ είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Στέφαν Γέλοβατς 12 πόντους με 9 ριμπάουντ για την Σαραγόσα, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Χβόργε Πέριτς είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Μάικ Γκριν 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Η Γκραν Κανάρια επικράτησε εκτός έδρας της Ρέτζιο Εμίλια με 73-78 και διατήρησε την πρώτη θέση του ομίλου της με την ιταλική ομάδα να τερματίζει τρίτη. Ο Κέβιν Πάνγκος είχε 15 πόντους με 7 ασίστ και οι Σασού Σαλίν και Άλεν Όμιτς πρόσθεσαν από 12 πόντους για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους οι Πιέτρο Αραντόρι και Ντάριους Λαβρίνοβιτς είχαν από 20 πόντους.  

Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας επικράτησε δύσκολα της στην έδρα της Όλντεμπουργκ με 75-77 και πήρε εκείνη την τρίτη θέση του πρώτου ομίλου, αφήνοντας τη γερμανική ομάδα στην τέταρτη θέση, να πάρει το εισιτήριο στην ισοβαθμία με την Ναντέρ. Ο Σάσα Ζάγκορατς είχε 23 πόντους και ο Σάβα Λέσιτς 18 πόντους και 6 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους που στην επόμενη φάση θα βρεθούν στον όμιλο του ΠΑΟΚ, ο Μπράιαν Κβέηλ είχε 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ο Ντένις Κρέιμερ 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Σκοτ Μασάντο δεν σκόραρε, αλλά μοίρασε 9 ασίστ.

Η Άλμπα Βερολίνου είχε προκριθεί, ωστόσο, χρειάστηκε ένα καλάθι του Κρέσιμιρ Λόντσαρ στα τελευταία δευτερόλεπτα για να πάρει τη νίκη απέναντι στην ουραγό του δευτέρου ομίλου Μπρίντιζι για να πάρει τη νίκη με 80-79 που την φέρνει και τυπικά στην τέταρτη θέση και στον όμιλο του Άρη στη φάση των «32». Ο Τζόρνταν Τέηλορ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, ενώ ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς σημείωσε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ. Για την ιταλική ομάδα που ολοκλήρωσε με μόλις μία νίκη στον όμιλο, 27 πόντους με 8 ριμπάουντ είχε ο Άντριαν Μπανκς και 21 πόντους με 5 ριμπάουντ ο Σκοτ Ρέηνολντς.

Η Λούντβιχσμπουργκ έκανε πάρτι απέναντι στην αποκλεισμένη Λε Μαν και με την επιβλητική της νίκη με 90-49 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση, στην οποία ολοκλήρωσε με απολογισμό 7-3 και στην δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου. Ο Μουσταφά Σακούρ είχε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Άνταμ Βαλεσκόφσκι να προσθέτει 12 πόντους και τους Μπραντ Λέζινγκ και Σον Χαφ να προσθέτουν από άλλους 10, ενώ από το «ναυάγιο» της Λε Μαν, ο Λαχάου Κονάτε είχε 11 πόντους.

Στην αναμέτρηση των… αποκλεισμένων του πρώτου ομίλου, η Ναντέρ πήρε την νίκη στην έδρα της Βόννης και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση με απολογισμό 4-6, χάνοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία με την Όλντενμπουργκ. Ο Μύκαλ Ράιλι με 26 πόντους και ο Τζέραλντ Ρόμπινσον με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για την γερμανική ομάδα που τερμάτισε στην τελευταία θέση με απολογισμό 2-8, ο Ρότνεϊ Κλαρκ είχε 21 πόντους και ο Άαρον Γουάιτ έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την Τρίτη, η Ουλμ που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της πέρασε από την έδρα της αδιάφορης και αποκλεισμένης από καιρό Νανσί και ολοκλήρωσε με ρεκόρ 4-6. Ο Ντα Σιν Μπάτλερ είχε 13 πόντους για την Ουλμ, με τους Κρις Μπάμπ, Ουγκουστίν Ρούμπιτ, και Τέιλορ Μπράουν να προσθέτουν άλλους 12. Από τους γηπεδούχους, όλοι οι παίκτες που σκόραραν σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπελ Τζέημς να πετυχαίνει 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Ντέργουιν Κίτσεν να φτάνει κοντά στο triple-doubleμε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η Τελική κατάταξη των ομίλων

Group A                    

Dominion Bilbao Basket (προκρίθηκε)          8          2         

Dolomiti Energia Trento (προκρίθηκε)           7          3         

Union Olimpija Ljubljana (προκρίθηκε)         5          5         

EWE Baskets Oldenburg (προκρίθηκε)         4          6         

JSF Nanterre                                                   4          6         

Telekom Baskets Bonn                                   2          8         

Group B                    

Herbalife Gran Canaria Las Palmas (προκρίθηκε)      8          2         

MHP RIESEN Ludwigsburg (προκρίθηκε)               7          3         

Grissin Bon Reggio Emilia (προκρίθηκε)                   6          4         

Alba Berlin (προκρίθηκε)                                           5          5         

Le Mans Sarthe Basket                                               3          7         

Enel Basket Brindisi                                                   1          9         

Group C                    

Valencia Basket (προκρίθηκε)            10        0         

CAI Zaragoza (προκρίθηκε)               7          3         

ratiopharm Ulm (προκρίθηκε) 4          6         

Umana Reyer Venice (προκρίθηκε)    4          6         

Proximus Spirou Charleroi                 3           7         

SLUC Nancy                                     2           8         

Group D                    

Aris Thessaloniki (προκρίθηκε)                      7          3         

Unics Kazan (προκρίθηκε)                             7          3         

Trabzonspor Medical Park (προκρίθηκε)        5          5         

Banvit Bandirma (προκρίθηκε)                      5          5         

Buducnost VOLI Podgorica                          4          6         

Steaua CSM EximBank Bucharest                 2          8         

Group E                    

Zenit St Petersburg (προκρίθηκε)       8          2         

Avtodor Saratov (προκρίθηκε)           7          3         

PAOK Thessaloniki (προκρίθηκε)      5          5         

Szolnoki Olaj (προκρίθηκε)                4          6         

Besiktas Sompo Japan Istanbul          4          6         

Lietuvos Rytas Vilnius                       2          8         

Group F                    

Galatasaray Odeabank Istanbul (προκρίθηκε)            7          3         

Neptunas Klaipeda (προκρίθηκε)                               6          4         

Nizhny Novgorod (προκρίθηκε)                                 6          4         

Hapoel Bank Yahav Jerusalem (προκρίθηκε)             5          5         

AEK Athens                                                               5          5         

Krasny Oktyabr Volgograd                                        1          9

Φώτο:Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.