«Κιτρινόμαυρο» πάρτι στο “Nick Galis Hall”

Written by  Ιαν 06, 2016

Ο Άρης έκανε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και στην πρεμιέρα του στο «Last 32» του Eurocup πήρε άνετη νίκη επί της Νεπτούνας με 84-58 και συνέχισε αήττητος στην έδρα του.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, πήραν γρήγορα διαφορά άνω των 20 πόντων, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ενώ η άμυνά τους παρέδωσε… μαθήματα, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη και με μια πολύ καλή διαφορά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.  

Με τον ενθουσιασμό της εξέδρας που γέμισε για μια ακόμα φορά το Nick Galis Hall” ο Άρης μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του, εγκλωβίζοντας αποτελεσματικά τα ατού της λιθουανικής ομάδας.

Με «όπλα» την πολύ καλή του άμυνα που έβγαζε πολλή ενέργεια και στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, αλλά και το καλό μακρινό του σουτ και τον Τζερέλ ΜακΝηλ να έχει ήδη φτάσει τους 10 πόντους, ο Άρης προηγήθηκε με 25-5 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έγινε από το ξεκίνημα ο απόλυτος «κυρίαρχος» της αναμέτρησης.

Η διαφορά έφτασε και το 31-5 στο 12’ με τον Άρη να έχει επικρατήσει σε κάθε μήκος του γηπέδου και εκεί η Νεπτούνας έδειξε σημάδια αντίδρασης, προσπαθώντας να μειώσει τη διαφορά κάτι που, ωστόσο, δεν κατάφεραν με το ονειρικό ημίχρονο για την ελληνική ομάδα να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 46-22

Ο Άρης μπήκε χαλαρός στην τρίτη περίοδο και με βιαστικές επιλογές στην επίθεση, την ώρα που η αμυντική του λειτουργία χαλάρωσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Νεπτούνας και με συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να ξαναδηλώσει… παρουσία στο παιχνίδι, μειώνοντας τη διαφορά σε 50-35 στο 24’.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ανέβασαν τη διαφορά και πάλι πάνω από τους 20 πόντους και τελικά το δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 63-44.

Οι φωνές του Δημήτρη Πρίφτη δεν επέτρεψαν επιπλέον χαλάρωση στους παίκτες του με τον Άρη να φτάνει τελικά στην μεγάλη νίκη με 84-58 και να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στο «Last 32» του Eurocup.

Ο Οκάρο Γουάιτ με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ και μερικές από τις πιο θεαματικές φάσεις του παιχνιδιού και ο Τζερέλ Μακ Νηλ με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τον Άρη που γέμισε ικανοποίηση τους φιλάθλους του, ενώ για την λιθουανική ομάδα ο Ντάνιελ Γιούινγκ είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-5, 46-22, 63-44, 84-58

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Γουάιτ 19, Γουότερς 9, Ζάρας 9, Χάγκινς 8, Κοέν 2, Μούρτος 5, Σίμτσακ 6, ΜακΝήλ 18

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούινγκ 13, Σίκσνιους, Μαζέικα 11, Γκιρτζιούνας 6, Μπάντερ, Σαρακάουσκας 3, Ζαβάκας 6, Γκραντ 8, Μπιρούτα 11, Μπουτκεβίτσιους

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.