Απίστευτη «αυτοκτονία» και χαμένη ευκαιρία

Written by  Φεβ 04, 2016

Το χειρότερο δυνατό φινάλε κράτησε ο Άρης στην αναμέτρησή του με την Νεπτούνας στην Λιθουανία, καθώς «αυτοκτόνησε» με οδυνηρό τρόπο και με την ήττα του με 72-68 δεν κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, αφού θέλει μόνο νίκη επί της Αρμάνι στην τελευταία αγωνιστική και ήττα της Άλμπα Βερολίνου από την λιθουανική ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 53-60 τρία λεπτά πριν τη λήξη, ωστόσο, στο τέλος υπέστη μια άνευ αιτίας καθίζηση, γνωρίζοντας την ήττα που «ψαλιδίζει» σημαντικά τις ελπίδες του για την πρόκριση.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλά, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και προσπαθώντας να μείνει κοντά στον έλεγχο του ρυθμού, κάτι που κατάφερε μέχρι το 7’ όταν και οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 11-11. Στο σημείο εκείνο το καθαρό μυαλό για την ελληνική ομάδα χάθηκε, η Νεπτούνας βρήκε την περιφερειακή του άμυνα χαλαρή και με μακρινά σουτ έκανε ένα σερί 8-0, παίρνοντας μια διαφορά που την έφερε στο τέλος του δεκαλέπτου μπροστά στο σκορ με 21-16.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έδειξαν να βρίσκονται έξω από τα «νερά» τους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τη Νεπτούνας να δημιουργεί διαφορές ασφαλείας και να φτάνει γρήγορα και στο +10 (30-20). Ο Άρης αντέδρασε, μείωσε σε 33-30 και τελικά, με βιαστικές επιθέσεις που του στέρησαν την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή και να περάσει μπροστά, πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 43-41.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε «δάφνες» ποιότητας, ωστόσο, είχε ρυθμό και δυνατές «μονομαχίες» με τις δυο άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Με χαρακτηριστικότερο το επιμέρους σκορ της περιόδου σε πολύ χαμηλά επίπεδα (7-9) για τον Άρη, οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο ισόπαλες με 50-50 και μπήκαν στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Ο Άρης μπήκε παθιασμένος και αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εκπληκτική άμυνα που απόσυντόνισε πλήρως την λιθουανική ομάδα, προηγήθηκε 53-60 στο 36’ με τους λιγοστούς φιλάθλους του που βρίσκονταν στις κερκίδες να παραληρούν.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα έδειξε τάσεις «αυτοχειρίας» και με ανεπίτρεπτο μπλακ άουτ επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 16-4 και να προηγηθούν με 69-63 «καθαρίζοντας» το παιχνίδι και την πρόκριση.

Το τελικό 72-68 αδικεί κατάφορα τον Άρη και την προσπάθεια που έκανε για να φτάσει στη μεγάλη νίκη και πλέον δεν κρατά την τύχη του στα χέρια του.

Ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 16 πόντους, ο Οκάρο Γουάιτ 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Θοδωρής Ζάρας είχε 11 πόντους και ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ, όμως, δεν ήταν αρκετοί για να εμποδίσουν την αυτοχειρία της ελληνικής ομάδας. Απελπιστικά άστοχος ήταν ο Τζερέλ ΜακΝηλ με μόλις 2/13 σουτ ορισμένα από αυτά στο κρίσιμο σημείο.

Την ζημιά από την πλευρά της Νεπτούνας την έκαναν ο Ντάνιελ Γιούινγκ με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6 κλεψίματα, ο Ντονάτας Ζαβάκας και, κυρίως ο Μαρτύνας Μαζέικα με 16 πόντους, τους περισσότερους στο σημείο που οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-41, 50-50, 72-68

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούινγκ 18, Σίκσνιους 3, Μαζέικα 16, Μπάντερ 11, Σαρακάουσκας, Μπελιάουσκας, Ζαβάκας 16, Πλάιστεντ 2, Γκραντ 2, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 4

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 5, Γουάιτ 14, Γουότερς 16, Δίπλαρος, Ζάρας 11, Χάγκινς 10, Κοέν, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝήλ 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.