«Ζωντανός» με εμφάνιση… όνειρο

Written by  Φεβ 04, 2016

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης και με την νίκη του στην Πυλαία επί της Βαλένθια με 75-72 παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη, ωστόσο, είχε πλούσια ψυχικά αποθέματα, έπαιξε με πάθος και μυαλό και τελικά έφτασε σε μια σημαντική νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει σε ευρωπαϊκή συνέχεια, εφόσον την ερχόμενη αγωνιστική ολοκληρώσει την… δουλειά με νίκη επί της Λιμόζ και ταυτόχρονα ήττα της Βαλένθια από τη γερμανική Όλντενμπουργκ.  

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και να διεκδικήσει όποιες μαθηματικές ελπίδες της απέμεναν για να την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και έλεγχο των ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στη Βαλένθια να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες 19-19.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και με τον Κώστα Κακαρούδη και τον Απόλλωνα Τσόχλα να κάνουν καλή δουλειά, άρχισαν να παίρνουν και μικρές διαφορές, βάζοντας δύσκολα στην ισπανική ομάδα.

Με την άμυνά του να έχει «σφίξει» αρκετά και με υπομονή στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ βρήκε περισσότερες λύσεις και πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 39-33.

Η άνοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και του Γουίλ Χάτσερ βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει το προβάδισμα διατηρώντας, παράλληλα, τη Βαλένθια σε χαμηλά επίπεδα, φέρνοντας την αναμέτρηση στα μέτρα του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε μπροστά στο σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου με 58-55 και μέχρι το 35’ όταν η Βαλένθια ισοφάρισε έπειτα από πάρα πολλή ώρα (64-64) και οδήγησε σε ένα φινάλε για γερά νεύρα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 70-66 στα 1.15’’, ο Βιβές μείωσε με 2/2 βολές στα 1.04’’, ο Τσόχλας με 1/2 έκανε το 71-68 και ο Βιβές στα 15’’ έκανε το 71-70.

Με δυο ελεύθερες βολές, ο Γουίλιαμ Χάτσερ έκανε το 73-70 στα 14’’, ο Κώστας Κακαρούδης έκανε φάουλ στον Βιβές στα 7’’ με τον παίκτη της ισπανικής ομάδας να μην λαθεύει και πάλι και να μειώνει σε 73-72.

Ο Γουίλ Χάτσερ κρατούσε την τύχη του ΠΑΟΚ στα χέρια του στα 5’’ και με 2/2 έγραψε το 75-72 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με το οποίο η ελληνική ομάδα πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη που διατηρεί τις ελπίδες του για πρόκριση ζωντανές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ ήταν ο Γουίλ Χάτσερ, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ήταν ψύχραιμος στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα.  Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σημείωσε 10 πόντους, ο Ούρος Ντούβνιακ είχε 9 και ο Μιλένκο Τέπιτς επίσης 9 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ είναι χαρακτηριστική η πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του «Δικεφάλου» στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Από τη Βαλένθια, ο Γκιγιέμ Βιβές είχε 19 πόντους με 10/10 βολές που στα κρίσιμα δευτερόλεπτα επέτειναν την αγωνία για την έκβαση της αναμέτρησης, ενώ 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα είχε ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.  

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-33, 58-55, 75-72

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Λιάπης 4, Κακαρούδης 7, Τσόχλας 9, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 10, Καμάρας, Ντούβνιακ 9, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 18

Βαλένθια (Μαρτίνεθ): Στέφανσον 4, Τρίας, Ντιό 5, Σάτο, Λούτσιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 12, Βίβες 19, Μαρτίνεθ 9, Σαν Εμετέριο, Σούρνα 9, Χάμιλτον 7, Σίκμα 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.