Έπαιξε για την Ιστορία και… το μέλλον του

Written by  Φεβ 10, 2016

Ο Άρης έπαιξε για την Ιστορία του και μέσα στο κατάμεστο «Nick Gallis Hall» χάρισε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, επικρατώντας της Αρμάνι Μιλάνο με 83-68 και αποχαιρέτισε το φετινό Eurocup με ψηλά το κεφάλι, αφήνοντας υποσχέσεις ότι σύντομα θα επιστρέψει στις ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές.

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Άρη γνώριζαν ότι δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης, αφού η νίκη της Άλμπα Βερολίνου επί της Νεπτούνας είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, έπαιξαν για τον κόσμο τους, αλλά και για την ιστορία τους, διατηρώντας, παράλληλα, αήττητη την έδρα τους σε όλη τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους τους και έδωσαν την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που κάποτε καθήλωναν όλη την Ελλάδα.

Με τον εγωισμό τους και την ομαδικότητά τους να ξεχωρίζει οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ένα εξαιρετικό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο και με εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας και ήδη 9 ασίστ έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 26-21, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Η Αρμάνι αντέδρασε και με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια (6/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) ανέβασε ψηλά το σκορ με το πρώτο ημίχρονο να λήγει βρίσκοντας την ιταλική ομάδα να προηγείται οριακά με 46-47.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα σερί 0-6 και ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 7 πόντους (46-53), όμως, ο Άρης με τον Οκάρο Γουάιτ να επιστρέφει… αγριεμένος από τον πάγκο όπου είχε καθηλωθεί μετά τα δυο γρήγορα φάουλ του και τον Τζαμέλ Χάγκινς να έχει ενέργεια και να κρύβει τον «ήλιο» στους αντιπάλους του, έκανε ένα εκπληκτικό σερί 16-0 και προηγήθηκε με 62-53.

Η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει βραχυκυκλώσει εντελώς τους παίκτες του Ρέπεσα, και το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Άρη να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα με 68-59.

Ο Άρης με τη δύναμη του κόσμου του να τον παροτρύνει, έπαιξε εκπληκτική άμυνα, κρατώντας την Αρμάνι χωρίς πόντο για περίπου 5’, ανέβασε τη διαφορά στο +15 (74-59) και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +18 (83-65) με το τελικό 83-68 να χαρίζει στον Άρη μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, το απόλυτο στην έδρα του και άφησε υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς ήταν εκπληκτικός, δίνοντας δύναμη, ενέργεια και πάθος κάτω από τα καλάθια, σημειώνοντας 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κοψίματα. Ο Οκάρο Γουάιτ, ο Τζερέλ ΜακΝήλ και ο Ντομινίκ Γουοτερς είχαν από 12 πόντους, ο Σπύρος Μούρτος σημείωσε 11 πόντους, ενώ ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε 9 πόντους με 3/3 τρίποντα και 4 ριμπάουντ.

Από την Αρμάνι που γνώριζε από πριν ότι είχε προκριθεί, ο Ρακίμ Σάντερς είχε 14 πόντους και ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι είχε 12 πόντους, αλλά και 9 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 46-47, 68-59, 83-68

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Δήμας, Τσούπκοβιτς 9, Γουάιτ 12, Γουότερς 12, Δίπλαρος, Ζάρας 5, Χάγκινς 15, Κοέν 6, Μούρτος 11, Σίμτσακ 1, ΜακΝήλ 12

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Λαφαγέτ 5, Τσερέλα 5, Καλνιέτις, Μάτσβαν 11, Μάγκρο, Τσιντσιαρίνι 12, Σάντερς 14, Τζένκινς 7, Μπάρατς 1, Σίμον 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.