Κατέκτησε το Eurocup η Γαλατασαράι

Written by  Απρ 27, 2016

Η Γαλατασαράι επικράτησε με 78-67 της Στρασμπούργκ και κατέκτησε το Eurocup,  αφού υπερκάλυψε την διαφορά της ήττας της στον πρώτο τελικό (66-62) και μαζί κέρδισε ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Η τουρκική ομάδα κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου μπροστά στο κοινό της, έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, στην οποία έδειξε αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία της να πάει χαμένη.

Η Στρασμπούργκ από την πλευρά της επεχείρησε να μειώσει την διαφορά, έμεινε κοντά στο σκορ απειλώντας για την ανατροπή μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο, η ομάδα του Εργκίν Αρταμάν ήταν εκείνη που στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του Eurocup.  

Ο Στεφάν Λάσμε κατέκτησε δικαίως τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών, με ένα μεγάλο double-double με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να ακολουθεί με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και τον Σινάν Γκιουλέρ να πετυχαίνει 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την γαλλική ομάδα που έφτασε πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, ο Μαρντί Κόλλινς προσπάθησε να την οδηγήσει στην ανατροπή με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 43-35, 61-54, 78-67

Φωτό: eurocupbasketball.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.