Όταν το 2010, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδιναν ραντεβού στον τελικό (vid)

Written by  Μάι 07, 2020

Τους σπουδαίους ημιτελικούς του Final Four 2010 στο Παρίσι, όταν η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός έδιναν ραντεβού στον μεγάλο τελικό, θυμήθηκε σε αφιέρωμά της η Turkish Airlines Euroleague.

Όπως αναφέρει:

«Σαν σήμερα, μια δεκαετία πριν, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός επικρατούσαν στους συγκλονιστικούς ημιτελικούς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Παρτιζάν Βελιγραδίου στο Final Four που διεξήχθη στο Palais Omnisports de Paris-Bercy.

Η Μπάρτσα προκρίθηκε στον πρώτο ημιτελικό

Η γεμάτη αστέρια ομάδα της Μπαρτσελόνα έφτασε στο Final Four με ρεκόρ 18-2 στη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και την νίκη της με 3-1 στην σειρά των play off απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης και έδειχνε έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος. Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, έχοντας προβάδισμα με 4-11 στα μισά του πρώτου δεκάλεπτου, ωστόσο, ένα σερί 8-0 για την Μπαρτσελόνα, έκανε το σκορ 12-11, με την ομάδα της Καταλονίας να παίρνει μπροστά για την τελική της επικράτηση με 64-54, που ισοφάρισε την τρίτη χαμηλότερη επιθετική επίδοση στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Ο Φραν Βάσκεθ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ρίκι Ρούμπιο με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχαν από 10 πόντους, με τον πρώτο να μοιράζει και 8 ασίστ, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ σε Final Four. Από την ΤΣΣΚΑ, πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ραμούνας Σισκάουσκας, που σημείωσε 19 πόντους.

Ένα θρίλερ όχι για καρδιακούς

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί απέναντι στην Παρτιζάν, που ήταν η έκπληξη της σεζόν, φτάνοντας στο Final Four για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνι. Η Παρτιζάν ξεκίνησε με 10-2, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και το παιχνίδι ήταν κλειστό μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, όταν ο Τζος Τσίλντρες με ένα φόλοου κάρφωμα ισοφάρισε σε 67-67 έπειτα από 40 λεπτά παιχνιδιού. Στην παράταση, η Παρτιζάν ξεκίνησε υποφέροντας από φάουλ και ο Ολυμπιακός έφτασε σταδιακά στον τελικό, χάρη στο πλεονέκτημα των ελεύθερων βολών. Ο Λίνας Κλέιζα ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζος Τσίλντρες με τον Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσαν από 17 πόντους. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους, οδηγώντας την ομάδα της Παρτιζάν, η οποία δέχθηκε το μακρύ χειροκρότημα των φιλάθλων της στην γαλλική πρωτεύουσα.

Τι έγινε μετά

Στον τελικό, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε από το τζάμπολ μέχρι την λήξη, σηκώνοντας το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της στην Euroleague από το 2003. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανακηρύχθηκε MVP του Final Four οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη με 86-68. Στον μικρό τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε την Παρτιζάν σε ένα ακόμα θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση με 90-88. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περιμένει άλλα δύο χρόνια για να κατακτήσει την δόξα της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη το 2012.

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.