Δυο δεκαετίες, δυο υπερομάδες, αμέτρητα «κιλά» μπάσκετ (vid)

Written by  Μάι 21, 2020

Με τις δυο πρώτες δεκαετίες της Turkish Airlines Euroleague να ανήκουν πλέον στο παρελθόν, η διοργανώτρια αρχή θυμήθηκε τις δυο κορυφαίες ομάδες κάθε μιας δεκαετίας και προσπαθεί να κάνει συγκρίσεις μεταξύ των απίστευτων ρόστερ που σχημάτισαν σε αυτό το πρώτο κομμάτι του αιώνα.

Από την μία οι Μποντιρόγκα, Διαμαντίδης, Χόλντεν, Γιασικεβίτσιους, Λάνγκντον, Ναβάρο, Παπαλουκάς, Πάρκερ Σισκάουσκας και Βούισιτς.

Από την άλλη, ξανά Διαμαντίδης και Ναβάρο, καθώς και οι Μπογκντάνοβιτς, Ντε Κολό, Ντόντσιτς, Τεόντοσιτς, Χάινς, Γιουλ, Πρίντεζης και, βεβαίως, Σπανούλης.

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους; Σκόρερ ολκής, με τους τέσσερις κορυφαίους «πιστολάδες» της ιστορίας Σπανούλη, Ναβάρο, Πρίντεζης και Ντε Κολό, αλλά και τον Μποντιρόγκα που είχε τον υψηλότερο μ.ο. σε μια σεζόν με 20,1 το 2002 με τον Παναθηναϊκό. Δημιουργοί που έκαναν τους συμπαίκτες τους μονίμως ευτυχισμένους, όπως ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς, που έχουν τον μεγαλύτερο μ.ο. όλων με 4,8 και 4,7 αντίστοιχα, αλλά και οι Γιουλ, Διαμαντίδης, που συνδύασαν επίσης θέαμα και ουσία.

Κυρίαρχοι ριμπάουντερ, όπως ο Πρίντεζης και ο Χάινς που είναι στην 5η και 6η θέση των κορυφαίων αντίστοιχα, με τον Αμερικανό να είναι και ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ, αφού βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας, όπου ξεχωρίζει και η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη που, αν και γκαρντ, βρίσκεται στην 24η θέση με 118 κοψίματα στην πλούσια καριέρα του.

Η Turkish Airlines Euroleague έφτιαξε μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα κάθε ομάδας και την παρουσίασε στο κοινό, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές θεάματος από τους κορυφαίους αθλητές του αιώνα.

Η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2000-2010

 

 

 

Η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020

 

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.