Ο Καλάθης και οι καλύτεροι… κλέφτες της δεκαετίας

Written by  Ιουν 08, 2020

Αφιέρωμα στους καλύτερους… κλέφτες της δεκαετίας 2010-20 έκανε η Turkish Airlines Euroleague, σε μια στατιστική κατηγορία, στην οποία κυριαρχεί η μορφή του Νικ Καλάθη.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι μακράν πρώτος στα κλεψίματα στην διάρκεια της δεκαετίας, όπου σε 192 παιχνίδια έχει κλέψει την μπάλα 281 φορές, ενώ τον ακολουθούν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 235, ο Τζέημς Γκιστ με 209, ο Τζαμόν Γκόρντον με 205 και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που σταμάτησε στα 204.

Ο Τζαμόν Γκόρντον, ωστόσο, έχει τον καλύτερο μ.ο. στα κλεψίματα, καθώς τα 205 του τα σημείωσε σε μόλις 117 παιχνίδια, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας με 1,8 ανά παιχνίδι και τον ακολουθούν ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 1,6, ο Νικ Καλάθης με 1,5 και οι Φακούντο Καμπάτσο και Μπραντ Γουαναμέικερ που έχουν από 1,4.

Την κορυφαία επίδοση της δεκαετίας με τα περισσότερα κλεψίματα σε ένα παιχνίδι, την έχει ο Γιογκέβ Οχαγιόν με 8 σε εκτός έδρας αγώνα της Μακάμπι με την Λιμόζ και τον ακολουθούν με 7 οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άαρον Τζάκσον, Τζεφ Μπουκς και Τσαρλς Σμιθ.

Τον καλύτερο μ.ο. σε μία χρονιά είχε ο Τσακ Έιντσον με 2,6 κλεψίματα μ.ο. από την σεζόν 2010-11.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό αφιέρωμα 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.