Ανανέωσε με τη Χίμκι ο Σβεντ ως το 2023

Written by  Ιουν 30, 2020

Παίκτης της Χίμκι θα παραμείνει και επίσημα ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια και, συγκεκριμένα, μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Παρά τα επαναλαμβανόμενα μεταγραφικά σενάρια, ο Ρώσος διεθνής γκαρντ παραμένει στην ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το λιμάνι του, με την οποία έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες, το Βραβείο Αλφόνσο Φορντ ως πρώτος σκόρερ της Euroleague 2018, MVP κανονικής περιόδου της VTB League για το 2017 και το 2019, MVP του All Star Game της VTB League το 2020, MVP του 7Days EuroCup το 2017 και άλλες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Αλεξέι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης παγκοσμίου κλάσης. Τις τελευταίες σεζόν, όχι μόνο οδήγησε την Χίμκι, αλλά και όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι μια καλή αρχή για την προετοιμασία μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, στοχεύοντας το ρόστερ μας να είναι τουλάχιστον ισάξιο με την προηγούμενη σεζόν», δήλωσε ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Από την πλευρά του, ο παίκτης, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε:

«Η Χίμκι ήταν το σπίτι μου για πολύ καιρό. Μου αρέσουν τα πάντα εδώ και αισθάνομαι πολύ άνετα. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω την καριέρα μου με αυτή την ομάδα. Πραγματικά μου λείπει το μπάσκετ και ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν».

Πηγή και φωτό: bckhimki.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.