Μας τρέλανε ο Πλάνινιτς! (vid)

Written by  Ιαν 24, 2014

Το highlight της χρονιάς σημείωσε ο Ζόραν Πλάνινιτς στον αγώνα της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι Μιλάνο αφήνοντας άφωνη όλη τη μπασκετική Ευρώπη με το απίθανο καλάθι που σημείωσε. Ο Κροάτης με τρίποντο από τη μια μπασκέτα στην άλλη, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και… τρέλανε τους πάντες!

 

Η Αρμάνι ήταν μπροστά στο σκορ με 58-59, όταν 3’’ πριν το τέλος, ο Κιθ Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ που τον οδήγησε στη γραμμή των βολών. Ευστοχώντας στην πρώτη για το 58-60, ο Αμερικανός της ιταλικής ομάδας σκέφτηκε προφανώς να αστοχήσει στη δεύτερη βολή, ώστε η Εφές να μην έχει χρόνο να πετύχει ένα τρίποντο που θα της χάριζε τη νίκη.

Λογάριασε, όμως, χωρίς τον Ζόραν Πλάνινιτς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και από πολύ πλάγια θέση προλαβαίνοντας απλώς να γυρίσει, σούταρε και πέτυχε ίσως το πιο θεαματικό καλάθι της καριέρας του. Η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό και κατέληξε στο καλάθι της Αρμάνι αφήνοντας τους Ιταλούς ξερούς για την ατυχία τους και όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει για την ανέλπιστη νίκη με 61-60, την πρώτη του Βαγγέλη Αγγέλου και της Αναντολού Εφές στο Top 16.

Δείτε το εκπληκτικό καλάθι του Ζόραν Πλάνινιτς:

 

 

Πηγή: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.