Οι ανατροπές συνεχίζονται στο Top 16

Written by  Φεβ 15, 2014

Η έκτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε επιβεβαιώνοντας πως η συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης μπορεί να φέρει ανατροπές και να αλλάξει τις ισορροπίες στους δύο ομίλους με ένα και μόνο αποτέλεσμα.

 

Οι δυο όμιλοι έχουν πολλές και σημαντικές διαφορές, ωστόσο, η αγωνία δε λείπει, ενώ τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Στον πέμπτο όμιλο, η Μπαρτσελόνα με την αγχώδη νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα του Top 16 και, έχοντας περάσει νικηφόρα από τις τρεις πιο δύσκολες έδρες (Κωνσταντινούπολη, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ), είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος της έδρας ως το Final Four.

Από εκεί και πέρα γίνεται ο κακός…χαμός, αφού όλες οι ομάδες που ακολουθούν έχουν πιθανότητες πρόκρισης, ενώ τη δεύτερη θέση του ομίλου διεκδικούν με αξιώσεις τέσσερις ομάδες! Ο Ολυμπιακός μετά το κακό του ξεκίνημα στον όμιλο πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες και ανέβηκε στο 4-2, ενώ, εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα των αντιπάλων του, έμεινε μόνος προς το παρόν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός που τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρούσε ισάριθμες νίκες, θέτοντας βάσεις για πρόκριση και μία από τις προνομιούχες θέσεις, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και με τρεις συνεχόμενες ήττες υποχώρησε στον 3-3 και την τρίτη θέση μαζί με τις Αρμάνι Μιλάνο και Μάλαγα. Το ντέρμπι των «αιωνίων» την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα κρίνει πολλά για την ψυχολογία κυρίως των ομάδων, αλλά και τη βαθμολογική τους θέση για τη συνέχεια.

Επιπλέον, η μεγάλη μάχη μεταξύ των τουρκικών ομάδων, Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εν πολλοίς θα κρίνει ποια από τις δύο που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 2-4, θα εξακολουθήσει να έχει ουσιαστικές πιθανότητες, με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ακόμα και για τη δεύτερη θέση και ποια θα χάσει κι άλλο έδαφος και θα μετατραπεί σε «ρυθμιστή» του ομίλου στον δεύτερο γύρο.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει και στο Μιλάνο, όπου η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τη Μάλαγα με τον νικητή να παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την δεύτερη θέση του ομίλου. Η αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με την Μπαρτσελόνα θα έχει ενδιαφέρον μόνο σε περίπτωση νίκης της ουραγού και αδιάφορης πια γηπεδούχου επί των «μπλαουγκράνα», αφού με αυτό το σενάριο θα αρχίσουν να αναζωπυρώνονται οι ελπίδες των «ερυθρόλευκων» - κυρίως – για κατάκτηση ακόμα και της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Στον έκτο όμιλο, ενώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από τον πρώτο, ταυτόχρονα, είναι το ίδιο μπερδεμένα. Ο όμιλος είναι ουσιαστικά δύο ταχυτήτων, με τις ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και Ρεάλ να προπορεύονται με ρεκόρ 5-1 και να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ την τέταρτη θα διεκδικήσουν οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Την επόμενη αγωνιστική το ντέρμπι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι θα αφήσει μία από τις δύο πίσω στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας που μετρά μόλις μία νίκη στον όμιλο.

Η Μπάγερν Μονάχου θα δώσει μεγάλη μάχη με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία έχει προς το παρόν το προβάδισμα στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, ενώ η Παρτιζάν θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της ρωσικής ομάδας και με πιθανή νίκη επί της Γαλατασαράι να αυξήσει τις δικές της πιθανότητες για πρόκριση στα play off

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.