Η Ρεάλ επέλεξε...Ολυμπιακό

Written by  Απρ 11, 2014

Η ανατροπή της τελευταίας στιγμής έγινε με την Ρεάλ να... διαλέγει Ολυμπιακό ως αντίπαλο για τα playoff της Ευρωλίγκα, αφού με την ήττα της από την Ζαλγκίρις με 87-80 έμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αφήνοντας την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη και στέλνοντάς την στον Παναθηναϊκό!

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης μεταξύ των δύο «αιωνίων» και την νίκη του Ολυμπιακού, όλοι έβλεπαν πως το λογικό, σύμφωνα με την εικόνα που είχαν δείξει όλες οι ομάδες ως εκείνη τη στιγμή ήταν η Ρεάλ να νικήσει την ουραγό Ζαλγκίρις και να τερματίσει στην πρώτη θέση. Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη, αφού οι μαδριλένοι ηττήθηκαν από τους λιθουανούς, που πέτυχαν μόλις τη δεύτερη νίκη τους στο Top 16 και έτσι, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν τους περσινούς φιναλίστ, σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού του Λονδίνου. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ επίσης με μειονέκτημα έδρας, έχοντας, ωστόσο, την τύχη η ρωσική ομάδα να αγωνιστεί χωρίς τον βασικό της πλέι μέικερ, Μίλος Τεόντοσιτς.

Την υπέρβαση έκανε και η Γαλατασαράι που με τη νίκη της επί της Παρτιζάν με 63-55 κατέλαβε την τέταρτη θέση του ομίλου και θα κοντραριστεί με την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας για την πρόκριση στο Final FourΤο τέταρτο ζευγάρι ήταν γνωστό από καιρό, αφού η Αρμάνι είχε εξασφαλίσει νωρίς την δεύτερη θέση και θα βρεθί με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Μακάμπι, φιλοδοξώντας να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο γήπεδό της, έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play off της Ευρωλίγκα:

Μπαρτσελόνα – Γαλατασαράι

Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.