Στη Μαδρίτη το Final Four του 2015

Written by  Μάι 17, 2014

Η Μαδρίτη και το Palacio de Deportes θα φιλοξενήσουν το Final Four της  Turkish Airlines Euroleague 2015, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή από το Μιλάνο, μία μέρα πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Ρεάλ και τη Μακάμπι.

 

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Μαΐου 2015 και η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει ξανά την τελική φάση της Ευρωλίγκα, έπειτα από το 2008, όταν νικήτρια ήταν η ΤΣΣΚΑ, που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και στον τελικό επικράτησε της Μακάμπι με 91-77.

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου πριν από τον μεγάλο φετινό τελικό, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως εξήγησε, οι υποψήφιοι ήταν αρκετοί, αλλά αποφασίστηκε η Μαδρίτη να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, καθώς καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, ως μία μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, με γήπεδο που αρμόζει στο γεγονός και εύκολη προσβασιμότητα, μετακινήσεις και δυνατότητα φιλοξενίας.

Θα είναι ο έκτος τελικός από το 1958 και το τρίτο Final Four που θα φιλοξενηθούν στη Μαδρίτη, όπου, χαρακτηριστικά, είχε φιλοξενηθεί μόλις το δεύτερο Final Four της διοργάνωσης το 1967, πριν ο θεσμός «παγώσει» για περίπου δύο δεκαετίες.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στον αυριανό τελικό με τη Μακάμπι, ήδη έχει τεθεί ο στόχος της επόμενης χρονιάς, που, φυσικά, δεν είναι άλλος από το να κερδίσει τον τίτλο μέσα στο σπίτι της.

Πηγή: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.